ΟικονομίαΑρχείο

Βραβεία καινοτομίας για τα ΕΠΑΛ Άστρους και Μεγαλόπολης

Αισίως για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αθλοθετήθηκε το 2010, πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2010-2011 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας χαρακτήρισε το εκπαιδευτικό σύστημα στείρο σε επιχειρηματικές γνώσεις. «Αυτό ήταν και το κίνητρο για να αθλοθετήσουμε τον μαθητικό διαγωνισμό. Θέλουμε οι μαθητές να γνωρίσουν τις έννοιες επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια, prioject, business και marketing plan».

Στο τέλος του χαιρετισμού του ο κ. Μπουντρούκας ανακοίνωσε το πρώτο Πανεπιστημιακό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή φοιτητών όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα διοργανωθεί το Σεπτέμβριο σε συνεργασία πάντα με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Για καινοτομία και επαγγελματισμό έκαναν λόγο όσοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των εργασιών των βραβευμένων σχολείων που συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

«Θα δώσουμε τις εργασίες και των πέντε μαθητικών διαγωνισμών στα σεμινάρια που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για επιχειρηματίες» αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου στην διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραματίζει επιχειρηματικά ταξίδια για την ανάπτυξη των επενδύσεων. «Σε αυτά τα ταξίδια περιμένουμε να έρθουν μαζί μας και οι «επιχειρηματίες του μέλλοντος» οι μαθητές ή οι φοιτητές. Ξεκινάμε από την Αρκαδία και στη συνέχεια αυτά τα ταξίδια θα πάρουν Περιφέρειακή μορφή».

Έπειτα από την παρουσίαση των εργασιών των σχολικών ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ  στο  ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ, με τίτλο «ΚαστανΟραμα» στο Γυμνάσιο Λεβιδίου
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ  στο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, με τίτλο «Η βιομάζα καταπολεμά την ανεργία»              

Το ειδικό βραβείο (Έπαινος) δόθηκε με την Ευγενική Χορηγία της επιχείρησης «ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» στο  3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με τίτλο «Μύρτιλο: Πηγή Αιώνιας Νιότης»