ΟικονομίαΑρχείο

Σχεδιάζουν να βάλουν πωλητήριο στο αεροδρόμιο του Άργους

Στο μάτι έχουν βάλει το αεροδρόμιο του Άργους μετά την αποτυχία με την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε επιβατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ιστορικό αεροδρόμιο του Άργους φιγουράρει μεταξύ εκείνων των 22 κλειστών σήμερα αεροδρομίων που βρίσκονται στο σχέδιο αξιοποίησης των αεροδρομίων για τα οποία προβλέπεται η “ηλεκτρονική δημοπράτηση”. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο ιδιώτη η προσφορά του θα δημοσιοποιείται άμεσα και σε διάστημα λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του διαδικτύου η κατάθεση των προσφορών άλλων ενδιαφερομένων.

Τώρα τι ακριβώς μπορεί να φτιαχτεί εκεί και με τόσες καταπατήσεις που έχει υποστεί, αυτό μένει να το δούμε στην πορεία…

Αεροδρόμιο με μεγάλη ιστορία:

Το 1916-1917 σ’ αυτό το αεροδρόμιο, οι αεροπόροι Καμπέρος-Μητουσης.και οι μαθητές της Σχολής Καμπέρου,πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις.

Το 1940 ήταν εκπαιδευτικό κέντρο της Σχολής Ικάρων . Στις 15 Μαίου 1941 από αυτό το αεροδρόμιο διέφυγαν τα δύο ελληνικά αεροπλάνα Avro 626 Tutor μέσω Ηρακλείου και Μάλεμε, στην Αίγυπτο. Επίσης οι Γεμανοί από αυτό το αεροδρόμιο εξαπέλυσαν τα σμήνη τους κατά τη μάχη της Κρήτης.

Μέχρι το 1985 ψεκαστικά αεροπλάνα το χρησιμοποιούσαν για ψεκασμούς των ελαιώνων. Έκτοτε άρχισε η καταπάτηση του με την ανοχή της πολιτείας, και η μετατροπή μέρους του οικοπέδου σε πορτοκαλαιώνα, και μάλιστα περιφραγμένου!