ΚόσμοςΑρχείο

15χρονος κουβάλησε στην πλάτη για 91χλμ τον παράλυτο αδερφό του

Πέρσι ο Χάντερ περπάτησε με τον Μπράντεν στην πλάτη του μία απόσταση 64 χιλιομέτρων από το σπίτι τους στο Τέμπερανς του Μίτσιγκαν μέχρι το προπονητικό κέντρο της ομάδας πάλης της πόλης, σε μία διαδρομή ενάντια στην εγκεφαλικά παράλυση. Στόχος ήταν να ενημερωθεί το κοινό για την πάθηση προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν μηχανικοί και επιχειρηματίες και να αναζητήσουν λύσεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.

Τα δύο αδέρφια όχι μόνο πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά πήραν και πάρα πολλές δωρεές. Από αυτές 14.000 δολάρια δόθηκαν στο ερευνητικό κέντρο του Μίτσιγκαν για την εγκεφαλική παράλυση. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια καμπάνια στην οποία μαζεύτηκαν 180.000 δολάρια από τα 315.000 που χρειαζόντουσαν για τη δημιουργία παιδικής χαράς για άτομα με κινητικές δυσκολίες στο σχολείο του Μπράντεν.

Φέτος ο 15χρονος Χάντερ ανακοίνωσε πως θα έκανε μια ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από την περσινή έχοντας τον Μπράντεν στην πλάτη του, προσθέτοντας 27 χιλιόμετρα στην περσινή διαδρομή. Σε αυτήν προστέθηκαν αυτόματα και κάποιες άλλες δυσκολίες, όπως τα επιπλέον 4.5 κιλά και οι 10 πόντοι που πήρε ο Μπράντεν στο μεσοδιάστημα. 

Σημείο τερματισμού του νέου “αγώνα” ήταν το παιδιατρικό κέντρο αποκατάστασης του Μίτσιγκαν όπου και θα χειρουργηθεί ο Μπράντεν, προκειμένου να χαλαρώσουν κάποιοι από τους μυς που δυσκολεύουν την κίνησή του.

Στην περσινή διαδρομή ο Χάντερ πονούσε στη μέση, ενώ ο Μπράντεν είχε γδαρθεί από τα λουριά που τον στήριζαν, με αποτέλεσμα ο αδερφός του να τον κουβαλήσει στα χέρια για τα τελευταία χιλιόμετρα. Έχοντας την πρότερη εμπειρία τα δύο αδέρφια προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αποφύγουν οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα. Γι’ αυτό τον λόγο τα δύο αδέρφια επισκέφθηκαν έναν γιατρό για να βρουν τον κατάλληλο τρόπο που θα έπρεπε να κουβαλάει ο Χάντερ τον Μπράντεν, ενώ τον τελευταίο καιρό ο Χάντερ, που παράλληλα είναι και αθλητής της πάλης, κυκλοφορούσε παντού με μία τσάντα 20 κιλών στην πλάτη του προκειμένου να δυναμώσει η μέση του.

Την μέρα του εγχειρήματος των 91 χιλιομέτρων, η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί των δύο αδερφών είχαν μαζευτεί στο σημείο εκκίνησης (όπου και θα φτιαχτεί η νέα παιδική χαρά για παιδιά με κινητικές δυσλολίες) και μαζί με την οικογένεια των δύο παιδιών περπάτησαν τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής και οι 550 μαθητές του δημοτικού σχολείου που πηγαίνει ο Μπράντεν. “Ξεκινήσαμε τα 91 χιλιόμετρα. Θα τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες”, δήλωσε ο Χάντερ στα τοπικά μέσα κατά την έναρξη της διαδρομής.

Η ιδέα για την διαδρομή ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλη όταν η μητέρα των αγοριών είδε στο όνειρό της πως ο Χάντερ μετέφερε τον Μπράντεν στην πλάτη του μια απόσταση 483 χλμ, από το σπίτι τους μέχρι το εξοχικό τους. “Το να έχω τον Μπράντεν στην πλάτη μου συμβολίζει το είδος της σχέσης που έχουμε μεταξύ μας και την δύναμε που έχουν γενικά οι άνθρωποι όταν κάνουν κάτι μαζί”, λέει ο Χάντερ. “Αν όλοι οι άνθρωποι ενώσουν τις δυνάμεις τους και είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, όπως είμαστε εμείς, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα”.