ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όχι σε δημοτική αστυνομία με 3 άτομα στο Ναύπλιο

Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας είναι ένα θέμα που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στον Δήμο Ναυπλιέων καθώς το πρόβλημα με το πάρκινγκ στην πόλη είναι έντονο και η τροχαία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις της. Παρόλα αυτά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να μην αρπάξει την ευκαιρία που του παρέχει ο νέος νόμος για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, κάτι που αρχικά μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά δεν είναι.

Η λειψανδρία είναι είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα, καθώς από τους 8 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, μόνο οι 3 έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στα καθηκοντά τους. Αυτό πρακτικά καθιστά αδύνατη την επανασύσταση του σώματος, αφού με μόλις τρία άτομα η δημοτική αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει, εκτός και αν γίνουν προσλήψεις, κάτι για το οποίο δεν έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από το υπουργείο. Στην πραγματικότητα και τα 8 άτομα που προυπήρχαν λίγα ήταν.  περισσότερα νέα εδώ

Εναλλακτικά ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να στελεχώσει καλύτερα το ήδη υπάρχον γραφείο ελέγχου, το οποίο ωστόσο δεν έχει τη δυνατότητα να τιμωρεί τους παραβάτες παρά μόνο να καταγράφει τις παρανομίες στους κοινόχρηστους χώρους. Με βάση τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Κωστούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποκλείεται στο μέλλον να επανεξεταστεί το θέμα, εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν μία ικανοποιητική στελέχωση. 

Αν και η κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης έχει βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, χρειάζεται και η βοήθεια της τροχαίας, αναλαμβάνοντας σε μεγαλύτερο βαθμό χρέη δημοτικής αστυνομίας, κάτι που είναι μέσα στις αρμοδιότητές της. Ωστόσο και η τροχαία με τη σειρά της λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό που δυσκολεύεται, όπως είναι λογικό, να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.