ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα νέα του Φεστιβάλ Ναυπλίου Χ

Κυριακή 28/6/2015
 
Όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν κάποτε. Έτσι τέλειωσε και το 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, πάνω στο κάστρο του Παλαμηδιού, με το ENSEMBLE WIEN, ένα κουαρτέτο που απαρτίζεται από καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, τους εξής:
 
Albena Danailova 1ο Βιολί
Raimund Lissy Βιολί
Michael Strasser Βιολοντσέλο
Josef Niederhammer Κοντραμπάσο
 
Η συναυλία άρχισε  με ένα divertimento του Wolfgang Amadeus Mozart,  συνεχίστηκε με ένα String Quartet του Joseph Haydn και το πρώτο μέρος τελείωσε με μια σύνθεση του August Lanner.
 
Στο δεύτερο μέρος είχαμε χορούς του Friedrich Cerha, συνεχίσαμε με βαλς του Joseph Lanner και η συναυλία τελείωσε με μερικούς Ουγγαρέζικους Χορούς του Johannes Brahms.
 
Το να επιχειρήσω να κρίνω τους μουσικούς και την απόδοσή τους θα ήταν ιεροσυλία. Στελέχη της Φιλαρμονικής Βιέννης έπαιζαν μουσική κι αυτό τα λέει όλα. Ήταν το τέλειο κλείσιμο για το 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, που ήταν εξαιρετικό και εύχομαι του χρόνου να είναι ακόμη καλύτερο, κατανοώντας φυσικά, ότι μ’ αυτές τις μεγάλες προσδοκίες μας, ασκούμε πίεση στους διοργανωτές. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα κάνουν το καλύτερο, ώστε το 25ο να είναι το καλύτερο απ’ όλα. Και πρέπει να είναι! Γιατί στην Ελλάδα των θνησιγενών προσπαθειών, το να έχουμε φτάσει σ’ έναν τέτοιο αριθμό, κάτι πρέπει να λέει.
 
Ακόμη μια φορά ευχαριστίες και συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ μας! Επίσης ευχαριστίες στους καλλιτέχνες που μας ψυχαγώγησαν! Περιμένουμε το 25ο πλέον και ελπίζουμε σε κάτι μεγάλο.
 

ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης