ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μήνυμα αλληλεγγύης από Bauer και Τατούλη

Τη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Schwabisch Hall έθεσε ως το πρότυπο της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και ως οδηγό για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας για την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer σε συνέντευξή του σε Γερμανούς δημοσιογράφους, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

Ο κ. Bauer, αφού συγχαίρει τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την πρωτοβουλία του να αναπτύξει δίκτυο συνεργασιών με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, κάνει ειδική αναφορά στις απευθείας επαφές και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Διαχωρίζω το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών και του τοπικού επιπέδου. Για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι μια στενή και αξιόπιστη συνεργασία σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γι’ αυτό κρατάμε εγώ και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τους στενούς δεσμούς όπως και την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία έχει θεσπιστεί. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε δημοσίως να θέσουμε παράδειγμα αλληλεγγύης. Γιατί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Schwabisch Hall μπορεί συγκεκριμένα να δείξει στον Ελληνικό και Γερμανικό λαό, ότι η διαδικασία για την κατανόηση και την αμοιβαία ανταλλαγή μπορεί να αυξηθεί, ξεκινώντας από το περιφερειακό επίπεδο”.