ΕυρώπηΑρχείο

Ο Γιάννης Μηλιός μιλά αποκλειστικά στον Άκη Γκάτζιο (WebTV)

Τις πρώτες του σκέψεις μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 εξέφρασε στον εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο, ο καθηγητής και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, από το Στρασβούργο.

Ο οικονομολόγος που μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γιώργο Σταθάκη είναι αυτοί που ουσιαστικά συνέταξαν όλο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι καθοριστικό για να στηριχθεί αυτή η πολιτική που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. 

Η ανάλυση του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί δείχνει ποιες είναι εκείνες οι κοινωνικές κατηγορίες και οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις πολιτικές της λιτότητας.

Ο Γιάννης Μηλιός, που είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του παραιτηθέντα Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών που έχει υποσχεθεί το ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, σε συνδυασμό με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα βάρη περισσότερο στους έχοντες.

Η δήλωση στον Άκη Γκάτζιο: