ΡεπορτάζΑρχείο

Η ΚΝΕ κατασκήνωσε στην Καραθώνα

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με στόχο να δώσουν σαφές μήνυμα ότι αντιστέκονται και διεκδικούν τη ζωή που τους στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στο Ναύπλιο, στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το Διήμερο ήταν αφιερωμένο στους αγώνες της ταξικής πάλης, με επίκεντρο τους κομμουνιστές κρατούμενους της Ακροναυπλίας που έδωσαν ένα διαχρονικό μάθημα ζωής και τους ήρωες της Αρκαδίας που εκτελέστηκαν με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου της Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949. 
 

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο αποτέλεσε και φέτος μία καλοκαιρινή ανάσα και  προσέφερε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, παιχνίδια και αθλητικούς αγώνες στη θάλασσα και την παραλία, ενώ οι βραδιές του έκλεισαν με συναυλίες και χορό. Το κάμπινγκ στήθηκε στην παραλία της Καραθώνας όπου βρέθηκαν μέλη της ΚΝΕ απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και ο ίδιος ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 

Ο κ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις και στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στις σελίδες της ιστορίας που γράφτηκαν στην Ακροναυπλία και στο Στρατοδικείο της Τρίπολης, ενώ παράλληλα του προσφέρθηκε η έκδοση της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος, «Οι αλύγιστοι του Μωριά». 
 

Το πρωΐ του Σαββάτου, προηγήθηκε ξενάγηση στην Ακροναυπλία και στην έκθεση ντοκουμέντων που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αργολίδας του ΚΚΕ. Επίσης τα μέλη της ΚΝΕ ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό στον ιστορικό βράχο που έγραφε «Όχι στη νέα σφαγή – Ξεσηκωμός», φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα.
 

Το βράδυ του Σαββάτου το πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλία των «KollektivA», τον Στέλιο Μαγαλιό, και τους «Rebellion Connexion» + Φρανκ («Manifesto the label») και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
 

Οι εκδηλώσεις ολοκλήρώθηκαν σήμερα Κυριακή στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, με τη μεγάλη εκδήλωση της της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκτελεσθέντες από το στρατοδικείο Τρίπολης.