ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το νοσοκομείο Άργους δεν μπορεί να πληρώσει το νερό !

Στις αρχές Απριλίου ζητήθηκε από το Νοσοκομείο Άργους να πληρώσει τις οφειλές του προς τη Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 80.821 ευρω.Το Νοσοκομείο όμως, αδυνατούσε να πληρώσει καθώς δεν υπήρχαν τόσα χρήματα.
 
Η δημοτική επιχείρηση στη συνέχεια έστειλε δυο εξώδικα στο νοσοκομείο απαιτώντας να αποπληρωθούν τα χρέη μέχρι 15 Ιουνίου αλλιώς θα γινόταν διακοπή του νερού. Το Νοσοκομείο έδωσε από τα αποθέματα του 9.900 ευρω και κατέστησε σαφές ότι ήταν αδύνατον να δώσει περισσότερα λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης αλλά και των προτεραιοτήτων που έχει απέναντι στους ασθενείς όπως είναι ο εφοδιασμός φαρμάκων.Ζητά λοιπόν, από την Δημοτική Επιχείρηση ευνοικότερη μεταχείρηση καθώς όπως ισχυρίζονται είναι ο μεγαλύτερος πελάτης τους.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από το Δήμο Άργους και τη Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ τα εξής:

  1. Η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους να αποτελέσει για τη Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ πελάτης ειδικής κατηγορίας με χρέωση 20.000 ευρω ετησίως πληρωτέα σε έξι δίμηνες δόσεις.
  2. Μετά την καταβολή των 9.900 ευρω και για το υπόλοιπο ποσό των 70.000 ευρω περίπου, προτείνουν να διαγραφεί το ποσό των 50.000 ευρω και να γίνει διακανονισμός για τα υπόλοιπα 20.000 σε 24 δόσεις.
  3. Να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και οι άμεσα εμπλεκόμενοι.