ΡεπορτάζΑρχείο

Πυρκαγιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών σε Ασίνη και Λευκάκια

Μία μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον οικισμό της Ασίνης. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι, και πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φλόγες πέρασαν μέσα από κατοικημένη περιοχή, απειλώντας σπίτια, και αφού διέσχισε τις αυλές των οικιών, συνέχισε σε χορτολιβαδική έκταση.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες, τρία εναέρια μέσα (δύο πεζετέλ, ένα καναντέρ), ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες του δήμου, ενώ οι δυνάμεις αυτές αναμένεται να ενισχυθούν. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά μηχανήματα και υδροφόρες.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με έναν ηρωικό ελιγμό πιλότου πυροσβεστικού αεροπλάνου πάνω από τον Προφήτη Ηλία στην Ασίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ τέθηκε υπό έλεγχο η άλλη φωτιά που ξέσπασε στις 15.00 λίγο παραπέρα, στα Λευκάκια, η οποία απείλησε και αυτή σπίτια, τα οποία γλίτωσαν στο τσακ χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων που πάλεψαν με νύχια και με δόντια και με ότι μέσο διέθεταν πρόχειρο, να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να καεί μεγάλη αγροτοδασική έκταση και να πάθουν ζημιές αυλές σπιτιών και αποθήκες οι οποίες περιείχαν κατά κύριο λόγο γεωργικά εξαρτήματα. Ευτυχώς η επέμβαση από αέρος απέτρεψε τα χειρότερα και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα ούτε κάηκαν σπίτια, παρότι η φωτιά πέρασε ξυστά από αυτά!