ΚοινωνίαΑρχείο

Εθελοντές από το Ναύπλιο στον Πάρνωνα

Το Σάββατο το πρωί (18/7) πραγματοποιήθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης ΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 2015 στο όρος του Πάρνωνα. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα έπειτα από πρόσκληση που προηγήθηκε από το τμήμα της Τρίπολης όπου και είχε αναλάβει την διαδρομή.
 

Με άψογη συνεργασία των τμημάτων Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου ολοκληρώθηκε ο αγώνας με την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών σε μία διαδρομή η οποία ήταν μαγευτική λόγω του φυσικού τοπίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε από τον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνώντας μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα, με τερματισμό πάλι εκεί που ξεκίνησε, δηλαδή στον Αγιο Πέτρο, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.
 

Το γεγονός ότι η διαδρομή περνούσε κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα του βουνού, είχε ως φυσική συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν το μεγαλύτερο μέρος της υπεραπόστασης υπό σκιά, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτούς