ΠολιτισμόςΑρχείο

Ναύπλιο, Άργος και Επίδαυρος αποτελούν αξιοθέατα διεθνών πτήσεων

Απρόσμενη διαφήμιση δέχεται το Ναύπλιο και το Άργος από τους πιλότους της Aegean στην πτήση Στρασβούργο – Αθήνα, αφού το αεροπλάνο της γραμμής περνά πάνω από τις δύο πόλεις, οι οποίες αναφέρονται και προβάλλονται ως αξιοθέατο στους επιβάτες.

Το Ναύπλιο και το Άργος αναφέρονται πρώτη φορά στο καλωσόρισμα του πιλότου πριν την απογείωση στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου. Οι δύο πόλεις της Αργολίδας αναφέρονται μαζί με τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, την Πάτρα και την Κεφαλονιά. Είναι οι πόλεις από τις οποίες περνά κοντά η πτήση και φαίνονται πεντακάθαρα αν δεν υπάρχει συννεφιά.

Δεύτερη φορά αναφέρεται το Άργος και το Ναύπλιο κατά την είσοδο του αεροσκάφους στον Ελληνικό εναέριο χώρο, και προτείνεται στους επιβάτες να παρατηρήσουν τις δύο πόλεις. Εν τω μεταξύ, οι πιο παρατηρητικοί και ιδιαίτερα όσοι γνωρίζουν την περιοχή, μπορούν να δουν στη συνέχεια το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τα παράλια της Επιδαύρου, πριν το αεροπλάνο πάρει την τελική ευθεία για την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Φυσικά, δεν είναι η μοναδική πτήση που ακολουθεί τον συγκεκριμένο αεροδιάδρομο, αλλά δυστυχώς κανένας μέχρι τώρα δεν έχει σκεφθεί πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της περιοχής και ίσως των προϊόντων της αυτό το γεγονός. Η περιοχή μπορεί να διαφημίζεται από μόνη της λόγω της φυσικής ομορφιάς, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αρκετοί πιλότοι της Swiss Air και άλλων αεροπορικών εταιριών, έχουν αποκτήσει σπίτια στην Ασίνη, το Τολό και αλλού για να κάνουν τις διακοπές τους.

Τι έκαναν οι Δήμοι για να το αξιοποιήσουν;

Όμως πόσο αποδοτική είναι μία διαφήμιση όταν έρχεται έρχεται από μόνη της;

Τί έκαναν οι δήμοι Ναυπλίου, Άργους, Επιδαύρου και η Περιφέρεια για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το γεγονός ότι περνάει ο διεθνής αεροδιάδρομος πάνω από τα πλέον δημοφιλή και αναγνωρίσιμα μέρη της Αργολίδας; Προφανώς τίποτα και αμφίβολο είναι αν το έχουν παρατηρήσει, παρά τα συνεχή ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Ιδέες θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι ιδέες αυτές, μια απάντηση τη οποία θα έπρεπε να αναζητήσουν όσοι ενδιαφέρονται γι αυτόν τον τόπο. Θα ήταν κακή η ιδέα να υπάρχουν διαφημιστικά φυλλάδια στις πτήσεις που περνούν από τον συγκεκριμένο αεροδιάδρομο; Θα ήταν κακή ιδέα να προσφέρεται ένας χυμός ή κάποιο άλλο τοπικό προϊόν κατά τη διάρκεια των πτήσεων; Και αν είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά (που δεν είναι) θα ήταν κακή ιδέα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την έξοδο των επιβατών από αυτές τις πτήσεις να υπενθυμίζεται ως αγαπημένος προορισμός το Ναύπλιο, το Άργος, η Επίδαυρος και όλες οι τουριστικές περιοχές του νομού;