ΠολιτικήΑρχείο

Πρόεδρο Μεϊμαράκη θέλει ο Ανδριανός

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός δηλώνει την στήριξη του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μαζί με άλλους 56 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με κείμενο που υπογράφουν οι 57 από τους 76 βουλευτές του κόμματος, τάσσονται υπέρ της παραμονής του Β. Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ, τουλάχιστον προς το παρόν, και μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ομαλότητα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ομαλότητα και στην κανονικότητα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει σταθερή και απερίσπαστη για να επιτελέσει αποτελεσματικά τη θεσμική και πολιτική αποστολή της», και για τους λόγους αυτούς «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική εξουσιοδότηση και δημοκρατική νομιμοποίηση για να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ιδιαίτερα όταν ενδέχεται να υπάρξουν απρόβλεπτες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».

Μεταξύ των υπογραφόντων δεν συγκαταλέγονται βουλευτές που έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της άμεσης εκκίνησης των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ το κείμενο δεν υπογράφει ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει πάντως να εισηγηθεί στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει την Παρασκευή, να διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου από τη βάση του κόμματος.