ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Σφυρής

 
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη στη φωτιά που ξέσπασε στους Φούρνους την Τετάρτη 22-07-2015.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ντούβαλη Δημήτριο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου κ. Πασιαλή Βασίλειο, έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Επίσης, άμεσα μετέβησαν εργάτες και οδηγοί καθαριότητας του Δήμου με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος. Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων όμως, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε το χωριό των Φούρνων.

Έτσι, δημιουργήθηκαν ζώνες πυρασφάλειας και σύντομα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα (4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα), οι οποίες ήταν συνεχείς μέχρι που νύχτωσε.Τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και κατόρθωσαν αργά το βράδυ να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επίσης, την Πέμπτη 23/7/2015 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, το συντονιστικό όργανο για την φωτιά των Φούρνων που συστάθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας στο οποίο αποφασίστηκαν γρήγορες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις της φωτιάς.