ΟικονομίαΑρχείο

Φέρνουν την «Δρακουλέσκου» στην Ελλάδα! Θα φαμε καλά!

Πρόκειται για τη Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, ναι εκείνη που είχε φάει καρεκλιά από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη πριν δυο χρόνια στην Κύπρο!

Οι δανειστές αποφάσισαν να στείλουν αυτή την πολύ συμπαθητική κυρία στην Ελλάδα για να αναλάβει την Ελληνική τρόικα, μετά από την Κυπριακή…

Η “σκληρή” μονεταρίστρια τεχνοκράτης του Ταμείου, που την έχουν αποκαλέσει “δολοφόνο με το Αγγελικό πρόσωπο”, θα αντικαταστήσει τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ που ήταν ο επικεφαλής του κλιμακίου του στην τρόικα.

Η κυρία “Δρακουλέσκου” -όπως ήταν το παρατσούκλι που της είχαν βγάλει στην Κύπρο- ήταν εκείνη που επέμενε να γίνει κούρεμα καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες, και γενικά τους είχε σπάσει τα νεύρα με τις συνεχώς αυξανόμενες και παράλογες απαιτήσεις της. 

Το βαφτιστικό της όνομα Ντέλια, προδίδει την αγάπη των γονιών της για την Αρχαία Ελλάδα. Ανάγεται στη Δηλία Αρτέμιδα και αποτελεί προσδιοριστικό του τόπου όπου γεννήθηκε η θεά του κυνηγιού, την Δήλο.

Η Βελκουλέσκου είχε ασχοληθεί με την Ελλάδα στο παρελθόν ως συνεργάτιδα του Μπομπ Τράα όμως τώρα επανέρχεται … αναβαθμισμένη. Συγκεκριμένα η εν λόγω κυρία ήταν εκ των συντακτών έκθεσης που είχε δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2009 την οποία και συνυπέγραφε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Μπ. Τράα. Μάλιστα η Βελκουλέσκου θεωρείται ως η ιθύνων νους της πρότασης για σταδιακή απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα στα πλαίσια του 2ου μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται εδώ με άγριες διαθέσεις και έχει πάρει κατευθύνσεις από τον Ρίσι Γκογιάλ και τον Πολ Τόμσεν να είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Μήπως να της φέρναμε την Κωνσταντοπούλου να την υποδεχθεί;