ΠολιτισμόςΑρχείο

Ανθρώπινες στιγμές Μικρούτσικου στην Επίδαυρο (Web Tv)

Στιγμές συγκίνησης, ανθρώπινες, έζησε με το κοινό του στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το βράδυ του Σαββάτου, παίζοντας στη σκηνή μόνος του Καββαδία και ενώ έχει προηγηθεί τουλάχιστον 10λεπτη εισαγωγή στο πιάνο, ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα «έδωσε όλα».

Ο ήχος από το γνωστό τραγούδι μέσα από μια μοναδική ερμηνεία, έφτανε αρκετά μακριά από το μικρό θέατρο… Ο Μικρούτσικος βλέποντας το κοινό να έχει γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο, δεν σταματούσε…  

Κι ενώ το τραγούδι δεν έλεγε να τελειώσει, ο συνθέτης και στην προκειμένη περίπτωση και ερμηνευτής, προσπαθούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Το χειροκρότημα όμως, δεν σταματούσε και ο Μικρούτσικος αποκάλυψε τα συναισθήματα του γυρίζοντας το πρόσωπο προς τον «κόσμο» του…

Για 2.5 ώρες σείστηκε το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στους ήχους του Μικρούτσικου. Μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, με τίτλο «Η μνήμη όταν επιστρέφει εκδικείται», ακούσαμε έναν συνδυασμό από τραγούδια της αθωότητας και της μνήμης μας. «Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν.»

Όπως είχε πει ο συνθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Άκη Γκάτζιο, ήταν η 450η συναυλία του, αυτή στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου: