ΡεπορτάζΑρχείο

Μαζική δηλητηρίαση φαντάρων στο Ναύπλιο

Μαζικά κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας παρουσιάστηκαν το σαββατοκύριακο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το onalert.gr, ξυπνώντας μνήμες από το προ δεκαετίας παρελθόν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ, τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015, εμφανίσθηκε ένα κρούσμα ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε στρατιώτη του ΚΕΜΧ το οποίο αντιμετωπίσθηκε άμεσα από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου, όμως το Σαββατοκύριακο τα κρούσματα εξαπλώθηκαν και έφθασαν τα 26.

Οι λόγοι της δηλητηρίασης δεν έχουν εξακριβωθεί προς το παρόν, και από τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν, τόσο το προσωπικό του ΚΕΜΧ όσο και τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας των στρατιωτών δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι φαντάροι νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο αναρρωτήριο του Κέντρου και τους χορηγείται φαρμακευτική αγωγή και ειδική δίαιτα.

Μάλιστα στο ΚΕΜΧ μετέβησαν ένας παθολόγος και ένας γαστρεντερολόγος από το 401 ΓΣΝΑ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών), σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή κάποιων από των ασθενών στο 401 ΓΣΝΑ. Απ’ ότι φαίνεται πάντως δεν θα χρειαστεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή τους βελτιώνεται συνεχώς.

Αυτό πάντως δεν είναι το μόνο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης στρατιωτών στο ΚΕΜΧ, αλλά μην πάει το μυαλό σας κάπου πρόσφατα. Τον Φλεβάρη του 2005 πάνω από 40 φαντάροι είχαν παρουσιάσει συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας, και επι τη ευκαιρία ανασύραμε από το σεντούκι μας το σχετικό ρεπορτάζ. 

Δείτε το στο εξής Link: 
https://www.youtube.com/watch?v=9DgYemIG850