ΡεπορτάζΑρχείο

Παράταση στην απολογία της χήρας για τον φόνο του Θανάση Λάμπρου

Ημιλιπόθυμη και σε κατάσταση σοκ παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί η 38χρονη που στις 8 Δεκεμβρίου φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή του 42χρονου συζύγου της, με δύο πιστολιές πυροβόλου όπλου, στην αυλή φιλικού τους σπιτιού στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Η νεαρή καθηγήτρια Αγγλικών και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, αν και αρχικά ομολόγησε στους αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα, στην συνέχεια ανασκεύασε αρνούμενη την εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ η ίδια δεν έχει υπογράψει την ομολογία της.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στα δικαστήρια υποβασταζόμενη και μέσα από έντονες αποδοκιμασίες και απειλές από συγγενείς του θύματος που βρέθηκαν έξω από τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

Να σημειώσουμε πως ο προηγούμενος δικηγόρος της κατηγορούμενης παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της, επικαλούμενος πρόβλημα συνεννόησης με την πελάτισσά του και από χθες ανέλαβαν οι κύριοι Βασίλης Ρομποτής και Σπύρος Ρομποτής, οι οποίοι και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν την ογκοδέστατη δικογραφία, την οποία και πήραν μέχρι αύριο, Τετάρτη 29/7, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει η απολογία της φερόμενης ως συζυγοκτόνου.
 
 

Πως οδηγήθηκαν οι αρχές στην σύλληψη της χήρας;

Ο 42χρονος είχε βρεθεί από φιλικό του πρόσωπο, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στην αριστερή πλευρά του θώρακα, ενώ στη συνέχεια είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε πολύμηνη εμπεριστατωμένη και ενδελεχής έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αργολίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, η 38χρονη κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τον 42χρονο σύζυγό της, με τον οποίο -όπως είπε- είχαν οικογενειακές διαφορές, τον πυροβόλησε με περίστροφο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η 38χρονη συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Ναυπλίου και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.