ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συνέδριο για την ασφάλεια των τροφίμων στη Πελοπόννησο

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Κίνας – Πελοποννήσου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον κ. Xie Yuan Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες και τον κ. Xong Xu Αντιπρόεδρο της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης για την Οικονομική και Πολιτιστική Ανάπτυξη, χθες, Τρίτη 28 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν, θα γίνει ένα διεθνές συνέδριο στην Πελοπόννησο για την προστασία και την ασφάλεια των τροφίμων, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων στην Κίνα και το οποίο θα καλυφθεί από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κίνας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον προορισμό της Πελοποννήσου.

Επιπλέον, θα γίνουν δυο εκθέσεις στο Πεκίνο και στη Σαγκάη που θα προβάλλουν το πολιτισμό της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένα εμπορικό κέντρο το οποίο θα αποτελεί το κέντρο για την εισαγωγή των Κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη.

Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνεργασία που ξεκίνησε, με τον κ. Xie Yuan να δηλώνει ότι “μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αναπτυχθούν σημαντικές πολιτιστικές και εμπορικές συνεργασίες, που θα φέρουν τους δύο λαούς πολύ κοντά”.