ΕυρώπηΑρχείο

Parlamentarium: απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη στις Βρυξέλλες

Για μια δροσερή αλλαγή το καλοκαίρι, οι Βρυξέλλες είναι μια καλή επιλογή και για τους επισκέπτες, αναγνωρισμένο σημείο αναφοράς είναι το κέντρο επισκεπτών του ΕΚ, το Parlamentarium που δίνει μια μοναδική εικόνα του τι είναι, πως δουλεύει και πως επηρεάζει τη ζωή όλων μας το ΕΚ. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, τον Οκτώβριο του 2011, έχει υποδεχτεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ η ιστοσελίδα Tripadvisor, το χαρακτηρίζει απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη στις Βρυξέλλες

Ήδη καταχωρημένο ως κορυφαίο σημείο στις Βρυξέλλες από το TripAdvisor, το βραβευμένο κέντρο επισκεπτών του ΕΚ έχει δεχθεί 170000 και πλέον επισκέπτες από τον Οκτώβριο του 2011 όταν άνοιξε τις πόρτες του στο κτίριο του Κοινοβουλίου και είναι σήμερα μέσα στις 10 πρώτες προτιμήσεις για τους επισκέπτες της πόλης.

Το Parlamentarium είναι ανοιχτό 7 ημέρες την εβδομάδα (εκτός Δευτέρας πρωί), με δωρεάν είσοδο και με σχεδόν όλα τα εκθέματα διαθέσιμα στις 23 επίσημες γλώσσες της Ένωσης.

Περισσότερο από απλό «μουσείο», το κέντρο διαθέτει σειρά διαδραστικών εκθεμάτων και οργανώνει καθημερινά δράσεις για όλες τις ηλικίες, για να απαντήσει στο πώς διαμορφώνονται στο ΕΚ και τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ οι νόμοι που ορίζουν τη ζωή μας. Το κέντρο είναι ειδικά διαμορφωμένο για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες.

Στις 28 Ιουνίου, το Parlamentarium τιμήθηκε με το φετινό ειδικό βραβείο τουρισμού του τουριστικού οργανισμού της πόλης VisitBrussels. Ήταν το πέμπτο βραβείο που κερδίζει μετά από σειρά διεθνών διακρίσεων στην Αυστρία, τη Γερμανία και πανευρωπαϊκά.