ΑθλητισμόςΑρχείο

Ανεβαίνοντας τροχάδην τα 999 σκαλιά!

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα και συνάμα κορυφαία πρόκληση για τους αθλητές, είχε η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου, η οποία ανακοινώνει την αγωνιστική άνοδο (και κάθοδο) του Παλαμηδίου σε έναν αγώνα 5 χλμ. που τον ονομάζει “Παλαμήδειο Άθλο”, και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί κατά τον μύθο, αν και όχι στη πραγματικότητα, 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 Χλμ. καθόδου απo το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα, απόστασης 5 χλμ., με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας για τους αθλητές.

Οι συμμετοχές στον «Παλαμήδειο Άθλο», θα είναι περιορισμένες και οι δρομείς, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρια προετοιμασίας.

Ο αγώνας αυτός είναι σχεδιασμένος να γίνει -αν όλα πάνε καλά- στα πλαίσια των αναβαθμισμένων «Παλαμήδειων» που είναι προγραμματισμένα για τις 29 Νοεμβρίου 2015, είναι αφιερωμένα στην άλωση του Κάστρου του Παλαμηδίου και συμπίπτουν κατ’ έτος με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Οι αγωνιστικές εκδήλωσεις θα περιλαμβάνουν επίσης αγώνα δρόμου «10 Χλμ. Ναυπλίου – Παλαμήδεια», με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, και μικρότερο αγώνα 3 Χλμ. για όλους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα θα λειτουργήσει και ο δικτυακός τόπος της διοργάνωσης (nafpliocastlerun.gr).