ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βάση το αναπτυξιακό μοντέλο της Πελ/σου για έξοδο από την κρίση

Την εμπιστοσύνη των πολιτών πρέπει να ανακτήσουν κόμματα και πολιτικοί και να βρουν σχέδια που θα λύσουν τα προβλήματα της ανεργίας, της ρευστότητας, της κοινωνικής ανασφάλειας.Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο πλέον παραδειγματικός, που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ώστε να βγει από την κρίση.

Οι μέχρι σήμερα συγκυβερνήσεις δεν επέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα. Ήρθε η ώρα όπου πρέπει τα κόμματα να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους και να πείσουν τους πολίτες σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης το οποίο πιστά θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης. 

Στην πολιτική συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης, δεν υπάρχει η λογική της επιστροφής στις ρίζες, αυτό αποτελεί ένα επώδυνο πολιτικό μήνυμα που δημιουργεί δουλείες και δεσμεύσεις. Τούτη την ώρα όπου οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας δίνουν μάχη για την επιβίωση τους, ο τόπος μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια ολοκληρωμένη άποψη καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επίκαιρων προβλημάτων της χώρας. Οι πολίτες αποφασίζουν για το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Πέρασε η περίοδος όπου ο καθένας μπορούσε να παριστάνει τον ιδαλγικά περιφερόμενο μοναχικό καβαλάρη.

Σήμερα χρειάζεται συνεργασία σε επίπεδο κοινωνίας και δυνατή επιτελική ομάδα για να δοθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο στους πολίτες που θα εμπιστευθούν. Μονάχα έτσι οι πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά τα πολιτικά πρόσωπα και τους πολιτικούς σχηματισμούς τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων πρέπει να σταθούν στην πρωτοπορία εγκαινιάζοντας μια νέα διαφορετική αντίληψη την οποία οι ίδιοι οι πολίτες έχουν κατά πολύ υπερβεί.