ΠολιτικήΑρχείο

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ η Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου

Λίγα λόγια για την υποψήφια βουλευτή:

Η Θεοδοσία (Σόνια) Τάνταρου – Κρίγγου, γεννήθηκε το 1975. Eίναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) . Μιλά άριστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγο και μητέρα ενός αγοριού 10 ετών.

Ασκεί μαχόμενη δικηγορία και ενώ αρχικά συνεργάστηκε με μεγάλο γραφείο των Αθηνών από το 2003 και εντεύθεν διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο στην πόλη του Άργους με κύρια ενασχόληση το Διοικητικό, Αστικό, Εμπορικό και Οικογενειακό Δίκαιο. Έχει επίσης πολύπλευρη εμπειρία επί θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης , παρέχοντας νομική στήριξη σε πολλούς Ο.Τ.Α. της Αργολίδος και της Αττικής. Υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου .
 Παράλληλα έχει αναπτύξει και πλούσια κοινωνική δράση. Διατέλεσε Ταμίας της Εταιρείας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Φυλακών Ναυπλίου, που σκοπό έχει την παροχή πληροφόρησης, προσανατολισμού και υποστήριξης προς την ευπαθή ομάδα των αποφυλακιζομένων από τις φυλακές Ναυπλίου, και , είτε ως απλό μέλος είτε συμμετέχοντας στην διοίκηση , δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους . Συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά , με ποικίλες παρεμβάσεις , σε διάφορους κοινωνικούς χώρους.

Αναλυτικά η δήλωση της για την υποψηφιότητα της:

“Συμπολίτισσες,Συμπολίτες,

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Την προοπτική της χώρας μας. Την ίδια τη δυνατότητά μας ως λαού, να ξεπεράσουμε μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής και βαθιάς κοινωνικής κρίσης, και να κοιτάξουμε μπροστά. Να υπερβούμε συσσωρευμένα αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής μας οργάνωσης και να αντιμετωπίσουμε κατά τρόπο μόνιμο και οργανικό διαπιστωμένες αδυναμίες της εθνικής μας ζωής, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την πατρίδα μας και απομυζούν κάθε δημιουργική ικμάδα της κοινωνίας μας.

Η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, μπορούσε και έπρεπε να αποφευχθεί. Όχι μόνο γιατί είναι νωπές ακόμη οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αλλά και γιατί τα δραματικά για τη χώρα μας γεγονότα που από τότε μεσολάβησαν και οδήγησαν στο περίφημο 3ο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, καθιστούσαν κάτι τέτοιο επιτακτικό. Υπαγόρευαν η Βουλή που μόλις διαλύθηκε να αναπτύξει διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας, να βγάλει τον τόπο οριστικά από το τέλμα που τον οδήγησε η κυβέρνηση της «για πρώτη φορά Αριστεράς» και κατόπιν νηφάλια και ψύχραιμα οι πολίτες να αποφασίσουν για το Αύριο.

Αυτό πάσχισε μέχρι την ύστατη ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μάταια, όμως. Πιεσμένος από τις εσωκομματικές διενέξεις του και πελαγωμένος από τις ανακολουθίες του, ο απελθών Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτίμησε τη φυγή προς τις κάλπες. Με εκλογές-express πιστεύει ότι θα αποσείσει τις ανεξιλέωτες ευθύνες του και θα ξεπλύνει τα καταστροφικά ψέματα του. Αδίκως ελπίζει. Η ώρα του λογαριασμού ήρθε.

Η Νέα Δημοκρατία, αν και δεν την επιδίωξε, αποδέχεται την πρόκληση των εκλογών. Τις θεωρεί, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μια μοναδική ευκαιρία για να καθαρίσει ο εθνικός ορίζοντας από ασάφειες, αοριστίες και ψέματα. Το κόμμα μας, εμπειρότερο από τις επιτυχίες και διδαγμένο από τα λάθη της πρόσφατης διακυβέρνησής του, προτάσσει την ανάγκη για ειλικρίνεια, συνεννόηση και συνεργασία. Ζητά να αποκτήσει τη δύναμη ώστε να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και προοπτικής, μακράς πνοής και δεσμευτικών εθνικών στόχων.

Για να βγει το συντομότερο και με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο η Ελλάδα από την περιπέτεια και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από τη διαρκή αβεβαιότητα και τη συνεχή αγωνία. Για να πάμε επιτέλους μπροστά χωρίς το φόβο καμιάς νέας υποτροπής, καμιάς καινούργιας παλινδρόμησης. Αυτό είναι το προσκλητήριο πραγματώσιμης ελπίδας που απευθύνει σήμερα προς όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξή μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια καλεί καθέναν και κάθε μία σε συστράτευση και συμπόρευση.

Ανταποκρινόμενη σε αυτό το προσκλητήριο πραγματώσιμης ελπίδας, προσωπικά αποδέχθηκα με τιμή και ευθύνη την πρόταση που μου απηύθυνε ο Πρόεδρός μας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να συμμετάσχω σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα στο συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Αργολίδος. Να συνεισφέρω με τη δική μου παρουσία σε μια θέση μάχης του ψηφοδελτίου μας, στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάταξη της πατρίδας μας, την πρόοδο του λαού μας, την προκοπή των παιδιών μας. Το θεώρησα αυτονόητο καθήκον μου να ανταποκριθώ σ’ αυτό το κάλεσμα συστράτευσης στη μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Ως εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα, ως ελεύθερη επαγγελματίας και επιστήμονας, ως πολίτης που ζει άμεσα στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας τις δυσκολίες και τα προβλήματα μαζί με τους συμπολίτες μας της Αργολίδας, ένοιωσα χρέος να μη λείψω από αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια. Να δώσω μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους μου στο Νομό, τον αγώνα για την Ελλάδα που ελπίζει, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αντιστέκονται στις δυσκολίες, τα παιδιά μας που σε πείσμα των αντιξοοτήτων πρέπει να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Γνωρίζω τις ασφυκτικά σύντομες προθεσμίες στις οποίες διεξάγεται αυτός ο προεκλογικός αγώνας. Έχω πλήρη επίγνωση της κομματικής υστεροβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ που ενέπνευσε και επέβαλλε αυτήν την ασφυξία. Παρ’ όλες όμως, αυτές τις δεδομένες δυσκολίες είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω κάθε λεπτό του ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου για να συμβάλω να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας και οι προτεραιότητες κοινωνικής προστασίας των συμπολιτών μας, που τούτη τη δύσκολη ώρα τη χρειάζονται.

Γιατί μόνο με Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, η Αργολίδα, η Ελλάδα στο σύνολό της, θα πάει μπροστά. Μόνο με αυτό το δίπτυχο η πατρίδα μας θα αφήσει τα δύσκολα χρόνια που περνά και θα ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Το μέλλον που άρκεσαν οκτώ μήνες διακυβέρνησης για «πρώτη φορά της Αριστεράς» για να θαμπώσει ακόμη περισσότερο αντί να ξεκαθαρίσει, για να χειροτερέψει αντί να γίνει καλύτερο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου Πάμε Μπροστά

Με την Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανοίγουμε το δρόμο για την ανασυγκρότηση, τη συνεργασία, την ανόρθωση.

Δίνουμε όλοι και όλες μαζί νικηφόρα τη μάχη για εμάς και τα παιδιά μας.”