ΚοινωνίαΑρχείο

Αιματοκύλισμα μεταξύ εφήβων σε προαύλιο σχολείου στην Κάτω Αχαΐα

15χρονος μαθητής στην Κάτω Αχαΐα (Αχαγιά) πυροβόλησε και τραυμάτισε 17χρονο μαθητή, ο οποίος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, ενώ στη συνέχεια λόγω της κατάστασής του η οποία κρίθηκε κρίσιμη μεταφέρθηκε στο Ρίο, όπου και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, με πολλαπλά τραύματα στη θωρακική και στην κοιλιακή χώρα. Τελικά ο 17χρονος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Ο 15χρονος πυροβόλησε τον 17χρονο, με κυνηγετική καραμπίνα, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης. Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και ανακρίνεται από τις αρχές, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν φόβοι για βεντέτα.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον τρομοκρατούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ανήλικος δράστης είχε πέσει επανειλημμένα θύμα bullying από το 17χρονο θύμα και, όπως ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς, δεν άντεχε άλλο τις προσβολές του θύματος, με αποτέλεσμα να πάρει την καραμπίνα του πατέρα του από το σπίτι και να επιστρέψει στο σχολείο, πυροβολώντας τον 17χρονο. Ωστόσο από τη δικογραφία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αλλά ότι ο διαπληκτισμός αφορούσε γυναίκα και συγκεκριμένα την αδερφή του δράστη, η οποία είχε δεχθεί ερωτικές προτάσεις από το θύμα.

Έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το φονικό διεξάγει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.