ΠολιτικήΑρχείο

Κάλεσμα νίκης από τον Απόστολο Κολοβό

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη:

” Φίλε και Φίλη.
Η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου είναι σημαντική μέρα για σένα. Γιατί σού δίνεται η ευκαιρία με την ψήφο σου, να βάλεις στη Βουλή την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
-Να επιλέξεις καινούργια πρόσωπα κόντρα στο απαράλλαχτο πολιτικό σκηνικό που κατέφαγε τις σάρκες της πατρίδας σου τις τελευταίες δεκαετίες.
-Να επιλέξεις θέσεις και όχι συνθήματα.
-Να επιλέξεις εφαρμόσιμες προτάσεις που χτυπάνε τη διαπλοκή και το ρουσφέτι που είναι η ρίζα όλων των δεινών στη χώρα..
-Να κλείσεις τα μάτια στην αποχή, που το μόνο που εξυπηρετεί είναι να δίνει συγχωροχάρτι και λευκή επιταγή στα γνωστά κόμματα της διαπλοκής που σε κυβερνάνε.
-Να απομονώσεις τους πατριδοκάπηλους της ακροδεξιάς και τους προστάτες των εργατοπατέρων της αριστεράς.
-Να γυρίσεις τις πλάτες στην τρομοκρατία των πολιτικάντηδων και να καταλάβεις ότι εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση να λαδώνεις τους πολιτικούς και τα ερπετά που τους γυροφέρνουν για να βρουν δουλειά σε σένα, στο παιδί ή στο εγγόνι σου. Γιατί τα 5 κατοστάρικα που παίρνεις εκεί που σε «τακτοποίησαν», σου τα παίρνουν πίσω διπλάσια και τριπλάσια με τους φόρους επί φόρων που σε καλούν να πληρώσεις.
-Να πάψεις να επαιτείς και να αρχίσεις να απαιτείς. Γιατί το κράτος έχει υποχρέωση να σου βρει δουλειά, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακαλάς κανέναν ιδιαίτερο, παρατρεχάμενο, κολλητό ή γνωστό του γνωστού για να σε βολέψει.
-Να θωρακίσεις το δημόσιο βίο για να πάψεις να αναρωτιέσαι πώς εσύ που έχεις 1.000 δένδρα πήρες 500 Ευρώ επιδότηση και ο διπλανός σου με 100 δένδρα πήρε 10 χιλιάρικα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για να πάψεις να αναρωτιέσαι πώς για ένα τοίχο που έχτισες σπίτι σου πλήρωσες 100 Ευρώ, ενώ τον ίδιο τοίχο το Δημόσιο (δηλαδή πάλι εσύ) τον χτίζει με 1 εκατομμύριο Ευρώ.
 
Φίλε και Φίλη.
 
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ (που είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ), αφού προστάτεψαν την οικονομική και πολιτική ελίτ και φόρτωσαν τη χώρα με ένα απίστευτο χρέος 340 δισ. Ευρώ, τώρα μοιρολογούν πάνω από την ετοιμοθάνατη Ελλάδα και αντί να ξεκινήσουν θεραπεία ψάχνουν και πάλι για καινούργια δανεικά. Και το μεγαλύτερο κακό που έκαναν ήταν ότι «εκπαίδευσαν» το λαό με το δόγμα ΡΟΥΣΦΕΤΙ-ΒΟΛΕΜΑ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
H Ένωση Κεντρώων έχει να προτείνει απλές, εφαρμόσιμες και απόλυτα κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τα μνημόνια παρελθόν, χωρίς την επέμβαση των Βρυξελλών. Χωρίς επιτρόπους και κηδεμόνες.
Δεν είμαστε μνημονιακοί, πιστεύουμε στην αυτοκάθαρση με την Ελλάδα εντός του Ευρώ.
Η πολυθεσία 250 χιλιάδων συμπολιτών μας, οι διπλές και τριπλές συντάξεις 200 χιλιάδων συμπολιτών μας, το ότι εργάζονται 400 χιλιάδες συνταξιούχοι συμπολίτες μας καίτοι η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1.000 € (κάτι που απαγορεύεται αυστηρά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης), η χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΚΟ από το κράτος με τεράστια ετήσια ποσά, ο διορισμός χωρίς ΑΣΕΠ στη Βουλή αργόμισθων συγγενών των βουλευτών, η αργομισθία 12 χιλιάδων αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων του δημοσίου που «σουλατσάρουν» σε κόμματα, υπουργεία, βουλευτικά γραφεία, οι προσλήψεις σε δήμους, ΔΕΚΟ και στο ευρύτερο δημόσιο, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η γενικότερη αχαλινωσία και ακολασία, αυτά όλα έφεραν την πτώχευση και όσο συνεχίζουμε σαν χώρα στην ίδια πορεία, η κατάληξη θα είναι λίαν δυσάρεστη.
 
Θα επιδιώξουμε μέσα από τη Βουλή ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΚΡΙΣΗ:
 
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ
 
1) Την κατάργηση της πολυθεσίας. Δεν μπορεί η ανεργία να έχει ξεπεράσει το 30% και αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας να καταλαμβάνουν έμμισθες θέσεις προέδρων, συμβούλων και παρασυμβούλων σε θέσεις του δημόσιου τομέα.
2) Την απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης σε όλους όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των 1.500 Ευρώ τον μήνα. Δεν πειράζουμε καθόλου τις συντάξεις που αθροιστικά φτάνουν τα 1.500 Ευρώ.
3) Την απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1.000 Ευρώ.
4) Την απόλυση όλων των αργόμισθων από το δημόσιο.
5) Την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και τις Μ.Κ.Ο και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσοι διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι.
6) Τη μείωση κατά 50% των αποδοχών, των αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων (αρχίζοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτάνοντας μέχρι Δημάρχους, Περιφερειάρχες κ.λπ.).
7) Την καθιέρωση ως μέγιστου χρόνου παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη, για να πάψει η οικογενειοκρατία.
8) Την άμεση απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές
9) Την άμεση επιστροφή των αποσπασμένων ή μετακλητών υπαλλήλων στις υπηρεσίες, όπου οργανικά ανήκουν.
 
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
1)Υποχρεωτική για τις τράπεζες διαγραφή των δανείων μέχρι 20.000 Ευρώ χωρίς να απαιτείται ένταξη στο νόμο Κατσέλη όλων όσοι είναι κάτοχοι καρτών αλληλεγγύης και έχουν δάνεια ή αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους. Υποχρεωτική ρύθμιση όλων των υπολοίπων δανείων άνω των 20.000 Ευρώ,  που έχουν χαρακτηριστεί από το 2009 και μετά ως “κόκκινα δάνεια”.
2)Διαχωρισμός των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία Επαγγελματιών – Επιτηδευματιών στους τομείς Σύνταξης και Υγείας.
3)Να διαγραφούν οι τόκοι και τα πρόστιμα για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία Επαγγελματιών – Επιτηδευματιών.
4)Διαγραφή χρεώσεων για τις υπηρεσίες υγείας που δεν έχουν παρασχεθεί αλλά έχουν χρεωθεί.
5)Κεφαλαιοποίηση εισφορών του Τομέα Σύνταξης και να αφαιρείται το ποσό, σταδιακά, από το ποσό της σύνταξης του ασφαλισμένου.
6)Να δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέγει ο ίδιος την ασφαλιστική του κατηγορία.
7)Αφορολόγητο 12.000 κατά άτομο και απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από κάθε είδους φόρο. Το αφορολόγητο θα ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους αγρότες κατά κύριο επάγγελμα. Αν οι αγρότες εξασκούν και 2η εργασία να φορολογούνται από το 1ο Ευρώ.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1)Αύξηση της δανειοληπτικής ικανότητας αγροτών για αγορά λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, εξοπλισμού, μηχανημάτων και άλλων συναφών προς τη δραστηριότητά τους ειδών σε ένα αμιγώς επιχειρηματικό μοντέλο αγροτικής εταιρείας.
Αποπληρωμή των δανείων με δόσεις άμεσα στην πηγή της έκδοσης των τιμολογίων και αναστολή των πληρωμών σε περιπτώσεις καταστροφής της καλλιέργειας από φυσικές καταστροφές, κατά το πρότυπο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.  
2)Δημιουργία τιμών προστασίας των προϊόντων και πληρωμή από τη μεταποίηση στον παραγωγό με εγγύηση του κράτους. Δεν θα καθορίζουν οι έμποροι τις τιμές. Οι Συνεταιρισμοί θα είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν αναλογικά όλα τα προϊόντα των μελών τους.
3)Βοήθεια προς τους αγρότες για καινοτομία στη συσκευασία ώστε να βελτιώσουν την εικόνα των προϊόντων τους.
4)Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.
5)Δημιουργία απλών και εύκολα ελεγχόμενων εθνικών προτύπων
6)Κατάργηση κάθε είδους εισφοράς και φόρου σε εισοδήματα μέχρι 8.000 Ευρώ.
7)Φορολόγηση από το 1ο Ευρώ των αγροτικών εσόδων σε αγρότες που παράλληλα ασκούν και άλλη εμπορική δραστηριότητα ή επάγγελμα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα το οποίο τους αποφέρει έσοδα άνω των 12.000 Ευρώ ετησίως.

Φίλε και Φίλη, Πολίτες της Αργολίδας, Νέοι και Νέες.
Η ώρα της Ένωσης Κεντρώων είναι η δική σου ώρα για νέο ξεκίνημα!
Δείξε την εμπιστοσύνη σου στους τρεις υποψηφίους του συνδυασμού μας οι οποίοι στη σταδιοδρομία τους έχουν περισσότερα ένσημα από όσα όλοι μαζί οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 1974 μέχρι σήμερα.
Για να παραδώσεις στα παιδιά σου την Ελλάδα που τους αξίζει να έχουν.”
 
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ