ΚοινωνίαΑρχείο

Στη φυλακή ο 15χρονος που σκότωσε τον 17χρονο στην Κάτω Αχαΐα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του 17χρονου, που έγινε τη περασμένη Κυριακή στην Κάτω Αχαΐα.

Σήμερα το πρωί, ο 15χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθεί. Ο ανήλικος παρέμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που είπε είναι ότι «ζητώ και πάλι συγγνώμη για ότι έγινε».

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ανηλίκου στα δικαστήρια της Πάτρας, η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ο 15χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο νεαρός, από την πρώτη στιγμή, δηλώνει μετανιωμένος, ενώ ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον συνομήλικό του, αλλά να τον εκφοβίσει για ότι είχε συμβεί λίγο πριν το φονικό μεταξύ τους.

«Ο ξυλοδαρμός τον οδήγησε εκεί» είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 15χρονου, Χρήστος Τσόλκας, προσθέτοντας «Δεν λέω ότι καλά έκανε, αλλά φανταστείτε ένα παιδί 15 χρονών να το δέρνουν και να το γδύνουν μπροστά στους φίλους του που γελούσαν».

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο.