ΠολιτικήΑρχείο

Κοδέλας: Ο «Κανένας» επιστρέφει (Video)

Είναι δικαίωμα του καθένα να ερμηνεύει το νόημα της ψήφου αλλά είναι δικαίωμα και της ψήφου ή της μη ψήφου να αυτοπροσδιορίζονται.

Ειδικά όταν κανείς δεν φαίνεται να παίρνει το μήνυμα.

Καθώς, κανείς δεν είδε στην προεκλογική περίοδο αλλά και την Κυριακή τη βαθιά δυσπιστία και αποξένωση προς το πολιτικό σύστημα, έναν λαό σε μια οδυνηρή αντίφαση ανάμεσα σε αυτό που θέλει, σε αυτό για το οποίο αγωνίστηκε επί πέντε χρόνια, σε αυτό που έχει ανάγκη και σε αυτό που του παρουσιάστηκε ως ο μόνος εφικτός καταναγκαστικός δρόμος.

Έναν λαό που βιάστηκε, αφού “κάηκε” το σενάριο ενός διαφορετικού δρόμου, να αποδεχτεί με την ψήφο του τη συνέχιση του ταπεινωτικού μνημονιακού καθεστώτος.

Όμως, ΕΝΙΟΤΕ, το μήνυμα επιστρέφει με τρόπο που να μη μπορείς να το αγνοήσεις.

Απόσπασμα από εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας του Δρόμου με θέμα “Ο ΚΑΝΕΝΑΣ επιστρέφει”:

“Όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη Βουλή θα είναι μνημονιακή κι όχι το αντίθετο. Θα είναι Βουλή όχι των Ελλήνων, αλλά Βουλή υλοποίησης ενός ακόμα σαρωτικού μνημονίου που θα οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία σε μεγαλύτερη εξάντληση και διάλυση.

– Την επίγνωση ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά μόνο με την ψήφο του. Ό,τι και να ψηφίζει βγαίνει μνημόνιο. Δεν μπορεί να εκφραστεί αυτό που πραγματικά θέλει γιατί αυτοί που θέλουν να τον εκπροσωπήσουν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κάνουν. Έτσι αποσύρεται από ένα στημένο παιχνίδι ή συμμετέχει με πολλούς ενδοιασμούς και προβληματισμούς αναγκαζόμενος να σκεφτεί με πιο επιμέρους κριτήρια και περιορισμένες προσδοκίες (ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθουν οι άλλοι, ΛΑΕ για να μείνει κάποιος που θα λέει «όχι», ΚΚΕ για να έχω τη συνείδησή μου… ήσυχη).

Το φαινόμενο αυτό είναι και ένα σύμπτωμα αυτού που έχει ονομαστεί ως Μετα-Δημοκρατία, δηλαδή της πλήρους αποστέωσης και υποβάθμισης της Δημοκρατίας, τη στιγμή που τα υπόλοιπα, τα βασικά επίδικα της πολιτικής είναι προκαθορισμένα.

Και πιο συγκεκριμένα, σύμπτωμα του Ειδικού Καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, που πνίγει τη Δημοκρατία, που παραμένει ως εκλογές με μπόλικη επικοινωνία και ανούσια πόλωση, απλά και μόνο για να συνεχιστεί, εμπεδωθεί, σταθεροποιηθεί ο μνημονιακός βραχίονας στο πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, εκλογές όχι για να καθοριστεί η ουσία της πολιτικής αλλά οι διαχειριστές μιας προαποφασισμένης και απ’ έξω επιβαλλόμενης πολιτικής.”

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Κοδέλα:

 

Περισσότερα: http://www.e-dromos.gr/o-kanenas-epistrefei/