ΚοινωνίαΑρχείο

Η «αποχή» της Τίρυνθας έφερε αποτέλεσμα

Σύσκεψη των τριών βουλευτών της Αργολίδας και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους δύο εισαγγελείς Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια του Ναυπλίου. Ο λόγος της συνάντησης είχε να κάνει με την ολοένα και αυξανόμενη παραβατικότητα συγκεκριμένων ομάδων τσιγγάνων στην περιοχή της Αργοναυπλίας, η οποία πονοκεφαλιάζει τους αρμοδίους, αφού τα παράπονα των κατοίκων της Τίρυνθας, οδήγησαν μέχρι την μερική αποχή από την κάλπη.

Οι τρεις βουλευτές, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος προσπάθησαν σε συνεργασία με τους δικαστικούς λειτουργούς να δουν τι φταίει και πως μπορούν να το λύσουν, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της επιβολής αυστηρότερων ποινών στους παραβάτες, με βάση τα όσα ορίζουν οι νόμοι, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά και όχι τιμωρητικά.

Οι κάτοικοι των περιοχών στους οποίους υπάρχουν κοντά καταυλισμοί ζουνε με τον φόβο, καθώς καθημερινά υπάρχουν φαινόμενα εκβιασμών και απειλών σε επιχειρήσεις, καθώς επίσης και κλοπές από χωράφια και σπίτια. Μην ξεχνάμε και την αποχή μέρους των κατοίκων της Νέας Τίρυνθας από την εκλογική διαδικασία (οι μισοί εγγεγραμμένοι ψήφισαν) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβατικότητα ορισμένων ομάδων της συγκεκριμένης φυλής, που όμως δεν αποτελούν την πλειονότητα των όσων διαμένουν στην περιοχή, οι οποίοι είναι φιλήσυχοι και δεν πειράζουν κανέναν.

Η αποχή λοιπόν έφερε αποτέλεσμα αφού κινητοποιήθηκε η τοπική πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί και τόσο ζεστά με το θέμα, ίσως γιατί οι τσιγγάνοι ήταν κι’ αυτοί εν δυνάμει ψηφοφόροι. Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε το αυτονόητο, ότι δηλαδή χρειάζονται δραστικά μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και η ασφάλεια στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.