ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λαική Συσπείρωση: “Ποια η μέριμνα της Περιφέρειας για τις καταστροφές στη Λακωνία;”

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης θέτουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στις πληγείσες περιοχές της Νεάπολης, της Σκάλας, του Έλους και της Καλαμάτας.

Επισημαίνουν ότι η περιοχή της Λακωνίας δεν έχει κηρυχθεί πυρόπληκτη ακόμα, δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή των καμμένων και οι πληγέντες δεν έχουν λάβει καμία στήριξη, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφους κι επαγγελματίες της περιοχής.

Απευθύνονται στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τις εξής ερωτήσεις:

·   Γιατί δεν έχει κηρυχτεί ακόμα πυρόπληκτη η καμένη περιοχή στη Νεάπολη; Σε τι ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια γι’ αυτό το θέμα;

·   Ποιες ενισχύσεις έχουν δοθεί μέχρι τώρα στους πληγέντες;

·   Ποιες οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας από την κεντρική κυβέρνηση και την ΕΕ;

·   Ποιος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιδιαβρωτικών κι αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές;

·   Τέλος πως τοποθετείσθε απέναντι στα πιο κάτω αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα των πληγέντων στην περιοχή της Νεάπολης:

1.    Στο να καλυφθούν άμεσα και χωρίς επιβάρυνση των παθόντων οι στεγαστικές και διατροφικές ανάγκες όσων τα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.

2.    Τώρα να δοθούν δωρεάν ζωοτροφές και μελισσοτροφές για όσο χρειαστεί , για τα 6-8.000αιγοπρόβατα και μελίσσια της περιοχής που έχουν πληγεί.

3.    Άμεση οικονομική βοήθεια για την εκρίζωση των καμένων ελαιόδεντρων και τη φύτευση νέων. Παράλληλα οικονομική στήριξη μέχρι την αποκατάσταση της συγκομιδής.

4.    Άμεση χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικά, πρόληψης κι οργάνωσης, άμεσης επέμβασης για να μη ζήσουμε και σε άλλες περιοχές παρόμοιες καταστάσεις.