ΟικονομίαΑρχείο

Διαβούλευση για το CLLD (Leader) στο Άργος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., καλούν τους φορείς της περιοχής και τον τοπικό πληθυσμό να συμμετάσχει στις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης  για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα CLLD (LEADER) Ανατολικής Πελοποννήσου.

Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο» θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών, στις 12/10/2015 και ώρα 18:00.
 

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση πολυτομεακών και πολυταμειακών δράσεων, μέσω της από κοινού εφαρμογής των τεσσάρων ταμείων, δηλαδή, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).