ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος:”Είμαστε υπηρέτες όλων των δημοτών”

Στη συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκε ο επικεφαλής και δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και διευκρίνησε ότι η επόμενη συγκέντρωση θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Συγκεκριμένα είπε:

“Η παράταξη είχε 147 ανθρώπους που πάλεψαν για να μαζευτούν 10.800 ψήφοι και εγώ σήμερα να είμαι Δήμαρχος. Δεν τους πήρα μόνος μου, έτρεξαν όλοι μαζί μου και αυτό τους το οφείλω. Είναι όλοι τους πολύ σημαντικοί και το αναγνωρίζω, τους υπολογίζω όλους. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Αν δεν υπήρχατε εσείς εγώ δεν θα είχα κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα και γι αυτό σας ευχαριστώ.

Είναι η τελευταία φορά που μαζευόμαστε μόνο τα μέλη, από την επόμενη σας καλώ να φέρετε μαζί σας όποιον θέλει να πάει ο Δήμος μπροστά, η πόρτα της παράταξης πρέπει να ανοίξει. Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό, το γραφείο δεν είναι του Κωστούρου , το γραφείο είναι όλων σας. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειαζόμαστε τους πάντες.

Είμαι διαθέσιμος σε όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν , ζούμε στην δυσκολότερη εποχή, αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά πηγαίναμε από εκλογές σε εκλογές και δημοψήφισμα , καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπήρχε δημόσια διοίκηση. Σταμάτησαν όλα τα έργα. Παρ’ όλα αυτά λειτουργήσαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε πόρους ακόμα και για τα αυτονόητα, τα καταφέραμε όμως, τουριστικά αν δεν υπήρχαν τα κάπιταλ κοντρόλ θα ήταν η καλύτερη χρονιά την τελευταία δεκαετία. Υπερέβαλαν εαυτό όλοι, από 420 υπαλλήλους που είχε ο Δήμος, βρέθηκε με 190, έγινε ολόκληρη αναδιάρθρωση στον Δήμο.

Ολοκληρώνονται αναπλάσεις, έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε όλα τα μεγάλα θέματα. Ο Δήμος αυτή την στιγμή παίρνει 350.000 ευρώ τον μήνα την στιγμή που η μισθοδοσία μόνο είναι 410.000 ευρώ, κάνουμε μαγικά για να τα καταφέρουμε.

Για το σχέδιο δράσης και τα έργα της επόμενης τετραετίας, θα βγουν όλα από εσάς, πρέπει να συμμετέχουν όλοι, να ανταλλάσσουμε ιδέες για να έχουμε τις πιο σωστές λύσεις, όλοι πρέπει να ενημερώνονται και όλοι είναι απαραίτητοι.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε υπηρέτες όλων των δημοτών, η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους.”