ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιος θα κάτσει στη θέση του Καμπόσου;

Θα υπάρξει κάποιος από τους μαθητές της γ’τάξης του δημοτικού σχολείου που θα επηρρεαστεί από την επίσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ώστε να θέσει ως στόχο όταν μεγαλώσει να γίνει δήμαρχος της πόλης;

Οι μαθητές της τρίτης τάξης  του 1ου δημοτικού σχολείου Άργους ,συνοδεία της δασκάλας τους κας Βούλγαρη, επισκέφτηκαν σήμερα  Πέμπτη 15/10 την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών , όπου τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών για την  λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών του αλλα και για τις εργασίες που γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα παιδιά ως μελλοντικοί δημοτικοί σύμβουλοι, κάθισαν στα έδρανα  των συμβούλων και του Προεδρείου και  έκαναν μια αναπαράσταση ενός δημοτικού συμβουλίου,  με θέμα την «Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους».

Οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και ενέκριναν κατά πλειοψηφία, από το σχέδιο της Ανάπλασης, να ολοκληρωθεί πρώτα απ όλα, η παιδική χαρά στην πλατεία της πόλης και να παραδοθεί άμεσα στα παιδιά.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε για την επίσκεψη των μαθητών:

«Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το μεγάλο έργο της Ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας και με την παιδική τους ματιά εξέφρασαν την επιθυμία να παραδοθούν πρώτα απ όλα οι παιδικές χαρές. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα παιδιά μας συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκπαιδευτικές επισκέψεις γιατί οι αυριανοί πολίτες πρέπει να διακατέχονται από πολιτική παιδεία και η πρώτη αυτή επαφή είναι μια πολύ καλή αρχή».