ΆρθροΑρχείο

Το …χουνέρι που θα πάθουν οι Άγγλοι σε Άργος και Ναύπλιο

ΘΑ ΤΟ …ΦΥΣΑΝΕ και δεν θα κρυώνει οι Άγγλοι τουρίστες, το χουνέρι που θα πάθουν κατά την έλευσή τους στο Ναύπλιο και το Άργος την Κυριακή. Οι τουρίστες προγραμμάτισαν εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο, αλλά στο Ναύπλιο και στο Άργος θα φτάσουν με …λεωφορείο. Η μεγάλη πλάκα – τρομάρα μας, θα είναι όταν το πούλμαν τους αποβιβάσει στο σταθμό του τρένου στο Ναύπλιο και συναντήσουν τον μοναδικό φύλακα – σεκιούριτι ή στο σταθμό του Άργους για να δουν τα σφραγισμένα με τούβλα παράθυρα.

ΑΙΤΙΑ;

ΕΠΙΣΗΜΩΣ αναφέρεται στο πρόγραμμα μια κατολίσθηση που έχει γίνει κάπου στη Μεγαλόπολη, αλλά όλοι ξέρουμε ότι πλέον το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και ακατάλληλο για να περάσει με ασφάλεια επιβατικό τρένο. Παρότι πριν από μερικά χρόνια ξοδεύτηκαν ένα σωρό λεφτά για ένα δίκτυο που μόλις ολοκληρώθηκε, εγκαταλείφθηκε, γιατί κατασκευάστηκε με προδιαγραφές του περασμένου αιώνα.

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ λοιπόν που πλήρωσαν την εκδρομή με τρένο, θα φτάσουν τελικά με λεωφορείο στην Αργολίδα την Κυριακή, και για να …δέσει  το βύσσινο θα ακολουθήσουν κατά κάποιο τρόπο τη διαδρομή του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά οδικώς από τον Κωλοσούρτη, τρομάρα μας! Αφού θα περάσουν από Τρίπολη και Μύλους, θα καταλήξουν στο Ναύπλιο.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ η …ιστορική στιγμή της «απόβασης» με το πούλμαν, θα τους μείνει αξέχαστη, αφού δεν πρόκειται για ένα απλό πέρασμα από την πρώτη Πρωτεύουσα, μιας και θα παραμείνουν για ένα τριήμερο –ίσως για να ξεζαλιστούν από τις στροφές της διαδρομής.

ΟΙ ΆΓΓΛΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ, θα έχουν στη διάθεσή τους όλη τη Δευτέρα για εξερεύνηση του Ναυπλίου, ενώ την Τρίτη θα επισκεφθούν την Ακρόπολη της Τίρυνθας.

ΓΙΑ ΝΑ «ΓΛΥΚΑΘΟΥΝ», στο πρόγραμμα αναφέρεται ακόμα ότι θα κατευθυνθούν: «στη συνέχεια με το τρένο στο Άργος, στις Μυκήνες και μέσω Δερβενακίων στην Κόρινθο (κατά πάσα πιθανότητα και αυτό το τμήμα θα γίνει οδικώς). Από κει θα αναχωρήσουν με τον προαστιακό για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

ΕΛΠΙΖΩ και εύχομαι να μας ξανάρθουν, μετά την προγραμματισμένη περιπέτειά τους !

Άκης Γκάτζιος