ΨυχαγωγίαΑρχείο

Ποδηλατική εξόρμηση Αργείων στην Αρκαδία

Η Old Bike Club Αργολίδος στις 18/10/2015 συνεχίζοντας το calendar των προγραμματισμένων εκδηλώσεών της για το φθινόπωρο του 2015, διοργάνωσε με επιτυχία ποδηλατική εξόρμηση στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην Αρχαία Μαντινεία και στην Τρίπολη.

Η διαδρομή άγγιξε τα 30 χλμ. με σημείο εκκίνησης τον ιδιαίτερης ομορφιάς Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ενδιάμεση στάση στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης και επιστροφή, μέσω του οικισμού της Φτέρης, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας.
 

Τα μέλη της είχαν της ευκαιρία να θαυμάσουν μεταξύ άλλων την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, που  βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις αρχαιότητες της Αρχαίας Μαντινείας κοντά στην Τρίπολη, χτίστηκε το 1972 και ξεχωρίζει για την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της που είναι κράμα διάφορων ρυθμών, από την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική μέχρι την βυζαντινή αρχιτεκτονική, όπως και τον αγιογραφικό της διάκοσμο που παραπέμπει στην κλασική αρχαιότητα.
 

Στα μισά της διαδρομής και συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε δίωρη στάση, όπου τα μέλη του Club είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους όμορφους πεζοδρόμους της πόλης, να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους στα τοπικά καταστήματα και να μεταδώσουν λίγη από την κουλτούρα του κλασσικού ποδηλάτου στους πολίτες της Τρίπολης. Παράλληλα αντιπροσωπεία του Club συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συλλόγους και αντάλλαξαν ιδέες  και σκέψεις για μελλοντικές συνεργασίες και δραστηριότητες σε περιφερειακό επίπεδο.
 

Η επιστροφή στο σημείο τερματισμού της διαδρομής αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους ποδηλάτες καθώς η ελαφρώς κατωφερής κλίση έδωσε την ευκαιρία για μεγαλύτερη και πιο ξεκούραστη απόλαυση της ομορφιάς του φυσικού τοπίου της περιοχής.

Η Old Bike Club Αργολίδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Άργους για την συμβολή του στο event  καθώς και όλα τα μέλη της που συμμετείχαν στην εκδήλωση παίρνοντας μια μικρή γεύση για τον επερχόμενο Old Bike Mega Road 2015 που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.
 

Η Old Bike Club Αργολίδος και το κάθε μέλος της ξεχωριστά μπορούν πλέον περήφανα να δηλώσουν ότι σε ποδηλατικό επίπεδο : “Et in Arcadia ego” (ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία) !!

Facebook page: OLD BIKE CLUB Αργολιδος