ΚοινωνίαΑρχείο

Ξεσηκώνονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Αργολίδας

Εργαζόμενε στον ιδιωτικό τομέα, άνεργε, νέε,                                                                                                          

τα νέα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν, μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια! Μας καταδικάζουν στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα αφού διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέους φόρους και αφαίμαξη σε μισθούς-συντάξεις με το πολυνομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.          Φέρνουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, για τους “υψηλόμισθους” συνταξιούχους των 1.000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε εισιτήρια και βασικά είδη κατανάλωσης, εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, χρέη, πρόστιμα και τους εξασφαλίζουν φτηνή εργατική δύναμη…

Τέτοια βάρβαρα μέτρα δεν πρέπει να έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.Μ.Ε!
Στις 22 Οκτώβρη, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, στις 18:00.

Δίνουμε δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που φέρνει νέο μνημόνιο!            

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα δικά μας χέρια. Παλεύουμε για:

  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 
Καλούμε, επίσης, τους εργαζόμενους στα SUPER MARKET του Μαρινόπουλου στο νομό, να μη σκύψουν τρομοκρατημένοι το κεφάλι και υπογράψουν την οικοιοθελή παραίτηση που προτείνει η εργοδοσία!!! Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι ζουν με την απειλή του κλεισίματος των καταστημάτων και της απόλυσης τους αφού ξεκίνησε η εταιρεία πανελλαδικά να κλείνει  καταστήματα, εκβιάζοντας παλαιούς εργαζόμενους να δεχτούν οικειοθελή παραίτηση παίρνοντας το σύνολο της αποζημίωσης εάν απολύονταν και μάλιστα δίνει και μπόνους 1.500 ευρώ σε όσους αποδεχτούν όλο το πακέτο που προτείνει. Πρέπει να δοθεί απάντηση στους εργοδότες με αγώνα από όλους σας για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος!

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο στις 22/10 με το Π.Α.ΜΕ.
Προετοιμαζόμαστε για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και πανελλαδική απεργία στις 12/11!