ΚοινωνίαΑρχείο

Οι συνταξιούχοι του Άργους βγαίνουν στους δρόμους

Η εφαρμογή των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων έχει αρχίσει και συνεχίζεται με το νέο αποτρόπαιο σφαγιασμό των συντάξεων μας που συνεχίζεται από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο της «πρώτης φοράς αριστεράς» κυβέρνησης.

Ήδη, σε πρώτη φάση, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή των νόμων του δίδυμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (νόμοι του 2010 – 2012) που κατεβάζει την κύρια σύνταξη από 486 σε 392,61 ευρώ σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια. Και κατά δεύτερο με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης με βάση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που αυξάνει τις εισφορές για την υγεία (έτσι λένε τώρα τη νέα ληστεία των συντάξεων μας), τόσο με αύξηση του ποσοστού επί της κύριας σύνταξης αλλά και με το χαράτσι στις επικουρικές. Με αυτό τον τρόπο όσο αφορά τις αυξημένες κρατήσεις για την υγεία οι συνταξιούχοι θα ληστευθούν κατά 700 εκατομμύρια το πρώτο χρόνο και 3,3 δις για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες  μιας κυβέρνησης που την ψήφισε μια μερίδα του λαού επειδή θα … έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς!!! Αντ’ αυτού έγινε πιστός θεματοφύλακάς τους…

Επί θύρες βρίσκονται νέα επώδυνα μέτρα μετά που θα εφαρμοσθούν αμέσως τις εκλογές:

Με βάση τα μνημόνια ένα και δύο, η εφαρμογή μιας σειράς νομοθετικών μέτρων τα οποία έχουν ψηφισθεί, γίνεται σταδιακά. π.χ η παραπέρα μείωση της κύριας σύνταξης από τα 392 με στόχο τα 240 ευρώ, η εφαρμογή της  ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις με στόχο την κατάργησή τους. Ο νέος υπολογισμός κύριων συντάξεων από την 1.1.15 με κατάργηση της κλίμακας υπολογισμού και την εφαρμογή ετήσιου ποσού με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. Αύξηση  σε όλα τα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης σε άνδρες και γυναίκες.

Με βάση το καταστρεπτικό τρίτο μνημόνιο, έχουμε νέα μέτρα πάνω στα προηγούμενα. Ήδη, παραπάνω αναφέραμε αυτά που εφαρμόσθηκαν αλλά και τα νέα που έρχονται π.χ. σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, ενοποίηση ταμείων σε ένα. Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στην κοινωνική ασφάλιση με κατάργηση του κοινωνικού της χαρακτήρα.

Απαιτούμε τώρα την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας, είναι δικά μας δουλευμένα χρήματα και παροχές που δεν μας τα χάρισε κανένας.

  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι, όλων των μνημονίων.
  • Να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που έχουν σφαγιάσει – μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά, κοινωνικά.
  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
  • Να δοθεί άμεση απάντηση σε προβλήματα άμεσης ανάγκης π.χ. για το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι που οι συμβάσεις των εργαζομένων τελειώνουν.
  • Άμεση καταβολή των δώρων σε όλους χωρίς διαχωρισμούς και προαπαιτούμενα.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις.
  • Άμεση κατάργηση με νόμο της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις.

 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΩΡΑ 6:00Μ.Μ.