ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στην αντεπίθεση περνά ο Νικητόπουλος

Η “μάχη για την λαϊκή” δεν έμεινε στους τέσσερις τοίχους του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να της δώσει και συνέχεια. Έτσι λοιπόν ο “Άλλος Δρόμος” εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο κατηγορεί την δημοτική αρχή και παρουσιάζει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα και για το τι μέλλει γενέσθαι με την λαϊκή.

Μάλιστα επιχειρείται να δημιουργηθεί αναμπουμπούλα με τους παραγωγούς σε ακατάλληλη χρονική στιγμή αφού το παρακάτω Δελτίο μοιράστηκε σήμερα Τετάρτη 21/10/2015 από δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους πωλητές και επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς όπως επίσης και στους επαγγελματίες της γύρω περιοχής.

Επίσης η παράταξη του Δημήτρη Νικητόπουλου απευθύνει δριμύ κατηγορώ για το ότι στο χθεσινό συμβούλιο η δημοτική αρχή επέλεξε, όπως ισχυρίζονται, να τους “φιμώσει” και να κλείσει τα μικρόφωνα τους, ώστε να μην καταφέρουν να τοποθετηθούν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τελικά από την συνεδρίαση.

Το βέβαιο είναι πως το σήριαλ, το οποίο δημιουργήθηκε άνευ λόγου και αιτίας αφού οι μελέτες ήταν γνωστές από πριν, θα έχει κι’ άλλα επεισόδια.

Το Δελτίο τύπου:

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς έλαβαν χώρα απαράδεκτες καταστάσεις. Έχουμε να επισημάνουμε ότι ο δήμαρχος είναι επικίνδυνος με τα ρίσκα που παίρνει να μετατρέψει τη λαϊκή αγορά σε μπάζα εν’ όψει του χειμώνα που έρχεται και να στερήσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα το ψωμί από τους εργαζόμενους και τους πωλητές στη λαϊκή αγορά τη στιγμή που η κατάσταση στην χώρα είναι οριακή και οι οικογένειες με την φοροκαταιγίδα βγάζουν δεν βγάζουν τον χειμώνα. Είναι ανεύθυνος και παίζει με το ψωμί των συμπολιτών μας, το δικό σας δηλαδή. Οχυρώνεται πίσω από το 62% των πολιτών που πολιτικά εξαπάτησε μιας και είχε υποσχεθεί το 2013 εγγράφως ότι η λαϊκή δεν επρόκειτο να μετακινηθεί. 

Επισημαίνουμε επίσης ότι κι αν ακόμα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος το έργο, θα υπάρξει ούτως ή άλλως εξοβελισμός μεγάλου αριθμού πωλητών διότι η μελέτη προβλέπει την ανάπτυξη πάγκων πώλησης μόλις σε περίπου 2 στρέμματα από το σύνολο των επτά περίπου στρεμμάτων που λειτουργεί έως σήμερα η λαϊκή. 

Όποιος έχει την πολιτική ανευθυνότητα, είτε μειώνοντας το χώρο της λαϊκής στο 1/3 περίπου, είτε λόγω ανικανότητας μετατρέποντας τη λαϊκή σε μπάζα παραμονές χειμώνα, που θα οδηγήσει σε διακοπή εργασιών λόγω καιρού, και όλα αυτά μέσα στην οικονομική κρίση, ρίχνει το ρίσκο και το κόστος της δικής του μεγαλομανίας στις πλάτες των πωλητών της λαϊκής και των επαγγελματιών της περιοχής. 

θέτουμε επιπλέον το εξής ερώτημα: μήπως υπάρχει “σχέδιο” ασφυξίας της Λαϊκής Αγοράς με την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τους επισκέπτες – καταναλωτές, η οποία θα οδηγήσει στη de facto εγκατάλειψή της; Εκτός και αν δε μιλάμε για σχεδιασμό αλλά απλά για ανικανότητα που θα φέρει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα…. 

Δεδομένου, τέλος, με βάση τις δηλώσεις του δημάρχου ότι η μελέτη είναι οριστική και δεν επιδέχεται μεταβολές, ο δήθεν “διάλογος” που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εντελώς προσχηματικός, όπως προσχηματική είναι και η υπό τον μανδύα της δημοκρατικής νομιμοποίησης ψηφοφορία των πωλητών της λαϊκής που προωθείται από τη δημαρχία, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμαρχος σε πανικό προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη στους πωλητές, στην αντιπολίτευση και στους “εχθρούς της πόλης” για τις καταστρεπτικές προειλημμένες αποφάσεις του. 

Για αυτό το λόγο μας έκλεισαν τα μικρόφωνα όταν εμείς σαν παράταξη ήλθε η ώρα να τοποθετηθούμε γιατί θα αντιλαμβάνονταν οι παριστάμενοι και άμεσα ενδιαφερόμενοι πωλητές και επαγγελματίες το παιχνίδι που παίζει εις βάρος τους ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. 

Εμείς σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε παρόντες στην προστασία των συμφερόντων σας από παράλογες και ανεύθυνες αποφάσεις.