ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Αχλαδόκαμπος απέκτησε το δικό του time-lapse video

Τα time-lapse videos είναι αρκετά της μόδας τελευταία  και τα συναντάμε σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να διηγηθεί μία ιστορία ή απλά να απεικονίσει ένα τοπίο ή μια σκηνή στην εξέλιξή του μέσα στον χρόνο.

Στην προκειμένη περίπτωση ο δημιουργός του Panos Retro θέλησε να διαφοροποιηθεί λίγο ως προς την έννοια που έχουμε στο μυαλό μας για τα timelapse, παρουσιάζοντας την ιστορία της σιδηροδρομικής γέφυρας του Αχλαδοκάμπου με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Σενάριο:

1870 το πιο νεκρο σημειο της περιοχης μετα το ολοκαυτωμα του Ιμπραημ.. Αργοτερα η κατασκευη της προπολεμικης γεφυρας – η φυση περνει τα επανω της ερχετε πολεμος ανατιναξη γεφυρας, κατοχη, καλλιεργουν τα πρωτα κτηματα.. αρχισαν να ανοιγονται καποιοι δρομοι, υστερα ανοιχτηκαν και αλλοι για την κατασκευη της νεας γεφυρας – κατασκευη νεας γεφυρας.. και η λειτουργια της ως σημερα.. με την εγκαταλειψη εκτασεων καλλιεργειας σιταριου ως σημερα και η ζωη συνεχιζεται με ενα αβεβαιο μελλον για τον σιδηροδρομο για την Πελοποννησο… ηδη απο το 2010… με 5 χρονια χωρις τρενο και με ενα αοριστο χρονο – μελλον, το ποτε θα ξαναπερασει παλι τρενο απο την Πελοποννησο!

Timelapse:

 

Περισσότερα: mithostousirti.blogspot.gr