ΠολιτικήΑρχείο

Ερώτηση Μανιάτη για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Τον εμπαιγμό των 635.000 δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, στους οποίους δεν καταβάλλονται τα αντίστοιχα επιδόματα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καταγγέλλουν ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες και συγκεκριμένα τους 635.000 δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, καθώς ούτε σήμερα καταβλήθηκαν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς τους. Το ποσό αυτό πολλοί άνθρωποι, και ιδίως ηλικιωμένοι, το περιμένουν πώς και πώς. Κι όμως, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας δηλώνει ότι είναι άγνωστο το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα!

Λίγους μόλις μήνες πριν, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα για να πληρώσει το ΔΝΤ!

Είναι πλέον σαφές ότι η ρητορεία περί στήριξης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων δεν βρίσκει αντίκρισμα και αποτελούσε ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα του κ. Τσίπρα.

Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να ενημερώσει τους πολίτες με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Κατόπιν τούτου, ερωτάστε:
– Για ποιο λόγο δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
– Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία που αυτά θα καταβληθούν