ΠολιτισμόςΑρχείο

Πρωταγωνιστής το ρόδι στην Ερμιόνη

Θεσμός έχει πλέον η Γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη που φέτος ήταν καλύτερη από κάθε αλλη χρονιά. Η 5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015, μια γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, η Εθελοντική Ομάδα Ερμιόνης, με τη συμμετοχή της Π.Ε. Αργολίδας, των Παραγωγών, των Συλλόγων και των Φορέων της περιοχής.
 

Στην Έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί, έμποροι, επαγγελματίες και εθελοντικές ομάδες που προσέφεραν στους επισκέπτες ρόδια, ποτά και εδέσματα εμπνευσμένα από τις γεύσεις του ροδιού. Επίσης παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από το ρόδι.
 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. με την Ποδηλατάδα (με πολλές συμμετοχές) μέσα από τα ροδοπερίβολα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ηρώων στο λιμάνι της Ερμιόνης.
 

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού) από τον κ. Δημαράκη Βασίλειο, Γεωπόνο με θέμα «Η καλλιέργεια της ροδιάς – Δυνατότητες και Προοπτικές», από τον κ. Δρούγκα Νικόλαο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο με θέμα «Η διατροφική αξία του ροδιού» και από την κ. Μαρκαντώνη – Γούτου Βασιλική, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο με θέμα «Ρόδι: Υγεία και Ομορφιά».
 

Ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 η μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας στο λιμάνι της Ερμιόνης την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια μάγεψε και ξεσήκωσε τον κόσμο με τις ερμηνείες της, με αποτέλεσμα η βραδιά να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο γλέντι με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση.
 

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο μονοπάτι της Περσεφόνης με σημείο συνάντησης την είσοδο του Καταφυκίου ενώ στις 11:00 π.μ. είχαμε την έναρξη της Έκθεσης Ροδιού και Προϊόντων σχετικών με την Ροδοκαλλιέργεια και την Μεταποίηση του Ροδιού.
 

Κατά την διάρκεια της έκθεσης γνωστός σεφ της περιοχής παρουσίασε τις δημιουργίες του με βάση το ρόδι. Παρουσιαστές των εκδηλώσεων ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Διονύσης Μποτώνης και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας να δοκιμάσουν το «ρόδι Ερμιόνης», το οποίο έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό.