ΚοινωνίαΑρχείο

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Αργολίδας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, πραγματοποίησε την Κυριακή, Γενική Συνέλευση των μελών του με θέμα τον προγραμματισμό δράσης με βάση τη άγρια μέτρα που  ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μπήκε επί τάπητος η οργάνωση των αγροτοκτηνοτρόφων  για  την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

Όπως αναφέρεται από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο:

Είναι μονόδρομος  να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως:

  • Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26%           και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
  • Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
  • Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
  • Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

 
Να συγκρουστούμε με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή, κ.ά..

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών πρέπει να είναι κοινός αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων. Οι εργατοϋπάλληλοι, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το “όλοι για έναν και ένας για όλους”. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε συντονισμό τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία και τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Αποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουμε συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά για να ενημερωθούν οι αγρότες για το τι έρχεται και να οργανώσουμε μαζικά τους αγώνες.

Παράλληλα θα συμμετέχουμε στην πελοποννησιακή σύσκεψη των μπλόκων  την Τρίτη 3 Νοέμβρη και ώρα 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο στην Τρίπολη, ώστε να συντονίσουμε την δράση μας και σε περιφερειακό επίπεδο.

Επόμενος μεγάλος σταθμός θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη, στο Άργος,  που θα πάρει χαρακτήρα παναγροτικής κινητοποίησης, παλλαϊκής μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους.