ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Άργος απέκτησε το στολίδι που του αρμόζει

Ένα στολίδι για την πόλη του Άργους άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 31/10.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της αίθουσας Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε «Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα ,νιώθω χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση απόψε που παραδίδουμε στους δημότες μας αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Εύχομαι η αίθουσα αυτή, να αποτελέσει το εργαστήρι που θα ομορφαίνει ψυχές, μιας και ο πολιτισμός κάνει καλύτερους ανθρώπους και συνεπώς, καλύτερες  τις κοινωνίες. Το Άργος ,η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης συνεχώς και αδιαλείπτως κατοικούμενη από το 5.000π.Χ, έπρεπε να βρει το χώρο του, που θα στεγάσει τέχνες μουσική και γράμματα».
 

Εν συνεχεία ακολούθησε η συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα» της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού , ο οποίος με το τέλος της παράστασης δήλωσε εντυπωσιασμένος με την καλαισθησία της αίθουσας.
 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που έδειξε εντυπωσιασμένος από τον χώρο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας  Νεκτάριος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία, μεταξύ άλλων, του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού, του πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τάσου Χειβιδόπουλου, του  Δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.
 

Οι Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αλλά απέστειλαν χαιρετισμούς. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι απόψε εδώ. Πρέπει να συγχαρώ τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών τον Δημήτρη Καμπόσο, για αυτό το μεγάλο έργο που σας παραδίδει σήμερα, το οποίο και  θα αποτελέσει το πολιτιστικό κέντρο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Δράττομε της ευκαιρίας να πω, πως χαίρει της εκτίμησης όλων των Δημάρχων και ιδιαιτέρως της δικής μου, για την μαχητικότητα,την εντιμότητα και τις ιδέες του».
 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: «Σήμερα, που κάθε δαπάνη για τον πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα θεωρείται επιλήψιμη,  το να γίνει μια τέτοια εξαιρετική αίθουσα όπως αυτή ,είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όχι μόνο για το Άργος αλλα για ολόκληρη την Πελοπόννησο».