ΚοινωνίαΑρχείο

Η ΟΕΒΕ Αργολίδας για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Η ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας διαχρονικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον Νομό της Αργολίδας.  Ήδη  από το 2012 με ψήφισμα που είχε καταθέσει διαμαρτυρόταν για τις συνεχόμενες υποβαθμίσεις που δεχόταν το νοσοκομείο Ναυπλίου. Τα  3 τελευταία χρόνια ουσιαστικά υπολειτουργεί δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλους τους κατοίκους του Ναυπλίου αλλά και τον υπολοίπων πόλεων του νομού. Σε όλα αυτά, οι κυβερνήσεις που διαδέχονται η μια την άλλη δεν έκαναν τίποτα ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί το νοσοκομείο σε υψηλά επίπεδα όπως οφείλει απέναντι στους ασφαλισμένους .Αντίθετα άφησαν   τους  πολίτες που με μεγάλη δυσκολία   πληρώνουν τους φόρους και  τις εισφορές τους να  βρίσκονται  αντιμέτωποι με την πλήρη αποδιοργάνωση της υγείας θέτοντας τους ιδίους και τις οικογένειες τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Η ΟΕΒΕ Αργολίδας καλεί την κυβέρνηση να πράξει τα  αυτονόητα και παράλληλα παραθέτει το ψήφισμα που είχε καταθέσει προ τριετίας (18 Οκτωβρίου 2012), απόδειξη ότι όσες κυβερνήσεις και να αλλάξανε η κατάσταση παρέμεινε ίδια, και ακόμα χειρότερη…

Όπως ανέφερε τότε:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Σήμερα στις 18 Οκτωβρίου όλοι οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,  Εργαζόμενοι, Εργάτες, Αγρότες, Συνταξιούχοι συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή υποβάθμιση  της πόλης μας  . Το νοσοκομείο Ναυπλίου δέχεται μια συνεχόμενη αποδυνάμωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Με την φήμη να πλανάται για οριστικό κλείσιμο δεχόμαστε μια συνεχή υποβάθμιση έχοντας ένα νοσοκομείο που έχει βασικές ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν και με ασθενείς που αναγκάζονται να περιφέρονται σε διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να δεχτούν την κατάλληλη περίθαλψη .

Με το νέο σύστημα που ήδη εφαρμόστηκε για τις εναλλάξ εφημερίες όλη την εβδομάδα η κατάσταση χειροτέρεψε αντί να βελτιωθεί και φέρνει σε τραγική κατάσταση ολόκληρο τον νομό και σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών .

Όταν αναφερόμαστε στο σημαντικό κοινωνικό αγαθό της «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ»θα πρέπει να μιλάμε μόνο για βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών και όχι να αντιμετωπίζουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές πολλών συμπολιτών μας και να αντιμετωπιζόμαστε ως αριθμοί  ,προϋπολογισμοί και νούμερα χάνοντας την ανθρώπινη πλευρά μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ  άμεσα  τα δυο Νοσοκομεία του Νομού να δουλεύουν κανονικά, με πληρότητα προσωπικού, αναλώσιμων και υλικών.

Διεκδικούμε περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να παρέχονται στους πολίτες σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Λύσεις υπάρχουν και θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, για να υπάρχει ανθρώπινη νοσοκομειακή περίθαλψη στην Αργολίδα.

Για την Ο.Ε.Β.Ε.Α
Ο πρόεδρος
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ :

  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ