ΚοινωνίαΑρχείο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Πέθανε το 2χρονο αγοράκι που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον θετό του πατέρα. Αυτός είναι ένας από τους τίτλους που κατέκλυσε τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Μάθαμε όλοι το τραγικό και άδικο τέλος του μωρού.

Φτάνει αυτό? Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει?

Τι δεν κάναμε ως Κοινωνία? Έχουμε ευθύνη?

Για το μωρό αυτό και τα χιλιάδες άλλα παιδιά σαν αυτό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί Εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

19 ημέρες ενημέρωσης και κινητοποίησης όλων μας ενάντια σε κάθε μορφή Βίας κατά των Παιδιών.

Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, υλοποιεί από την 1η Νοεμβρίου έως και την 19η Νοεμβρίου 2015, σε εθνικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών.

Παράλληλα το «Χαμόγελο» συμμετέχει εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνή εκστρατεία ενάντια στο φαινόμενο μαζί με άλλους 63 φορείς από 38 κράτη.

Καθόλη τη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν:

  • Πραγματοποιεί διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης
  • Διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
  • Αναρτά πραγματικές ιστορίες παιδιών θυμάτων στα social media και site του Οργανισμού

 

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 19 Νοεμβρίου όπου σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Πύργο, Τρίπολη, Κόρινθο, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Αγρίνιο και Χανιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διοργανώσει διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν:

  • Μαθητές ορθώνουν τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών με τα μηνύματά τους. Σε κεντρικά σημεία των πόλεων μαθητές θα γράψουν τα μηνύματα υποστήριξής τους σε κάθε παιδί θύμα.
  • Συνεντεύξεις Τύπου κατά τη διάρκεια των οποίων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρουσιάσει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τα φαινόμενα της Βίας κατά των Παιδιών