ΟικονομίαΑρχείο

Οι εκπτώσεις Νοεμβρίου πέτυχαν μόνο στην Αθήνα και το Ναύπλιο

Η κρίση συνεχίζει να καταρρίπτει τον μύθο των εκπτώσεων για ακόμα μια χρονιά.

Συμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου, όσον αφορά τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή.

Συγκεκριμένα το 36% των επιχειρήσεων είδε τις φετινές πωλήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και το 50% σε χαμηλότερα. Εξαιρούνται η Κηφισιά, το κέντρο της Αθήνας και το Ναύπλιο που σημείωσαν αύξηση (30% σε Κηφισιά και 10% σε Ναύπλιο & Αθήνα).

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΣΕΕ καταγράφουν ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων (62%) διαφωνεί με την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Άλλωστε σε σύγκριση με τις περσινές εκπτώσεις του Νοεμβρίου μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου του 2015 έναντι του 2014. Ο μέσος όρος της εικόνας των πωλήσεων δείχνει μείωση 14,7%, με τα πιο αρνητικά στοιχεία να έρχονται από τους Εμπορικούς Συλλόγους Φαρσάλων και Κιλκίς όπου η πτώση ξεπέρασε το 50%.

Σε ότι αφορά τις Κυριακές τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες που επέλεξαν να ανοίξουν πιστεύουν ότι τελικά η Κυριακή δεν επηρέασε θετικά τον τζίρο του εκπτωτικού δεκαημέρου, ενώ καμία επιχείρηση δεν προσέλαβε υπάλληλο για το άνοιγμα της Κυριακής αλλά το κάλυψε με το υπάρχων προσωπικό.