ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι «Καταστροφές και Θρίαμβοι» του Στάθη Καλύβα παρουσιάζονται στο Ναύπλιο

Μετά την πολύ επιτυχημένη Διημερίδα που αφορούσε στον Εθνικό Διχασμό, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας προσκαλεί σε μια ακόμα μεγάλη εκδήλωση. Συνδιοργανώνει με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Φουγάρο το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. την παρουσίαση του πολύ επιτυχημένου βιβλίου Καταστροφές και Θρίαμβοι, του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ κ. Στάθη Ν. Καλύβα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν κατά σειρά ο κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης, Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων.
 

Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1964 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο πανεπιστήμιο του Σικάγου των ΗΠΑ. Κατέχει την έδρα Arnold Wolfers και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών από το 2008. Το ερευνητικό του έργο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ακαδημίας.

Μεταξύ άλλων , ο κ. Καλύβας έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:
– Εμφύλια Πάθη, 25 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο Πόλεμο,(σε συνεργασία με τον κ. Μαραντζίδη) Μεταίχμιο
– Η άνοδος της Χριστιανοδημοκρατίας στην Ευρώπη, Ποιότητα
– The logic of violence in Civil War, Cambridge University Press

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εκτιμά πως για μια ακόμα φορά η αργολική κοινωνία θα αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γίνεται αντιληπτός από όλους ο σημαντικός ρόλος της διαμόρφωσης ιστορικής συνείδησης και κριτικής σκέψης, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία.