ΡεπορτάζΑρχείο

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ναύπλιο και Άργος

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου η οποία έχει ως σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων και της υπερφορολόγησης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.

Το μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Άργος με το ΠΑΜΕ και τους αγρότες να πρωτοστατούν, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που είχαν δηλώσει εξ’ αρχής την συμμετοχή τους. Μικρότερης έκτασης συγκέντρωση ήταν αυτή που έγινε στο Ναύπλιο κυρίως από υποστηρικτές της Λαϊκής Ενότητας έξω από το δημαρχείο, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας είχε προγραμματίσει και η ΟΕΒΕ Αργολίδας έξω από την Δ.Ο.Ε. Ναυπλίου στις 12 το μεσημέρι. Η ΟΕΒΕ εξέδωσε και ψήφισμα με το οποίο, μεταξύ άλλων, ζητείται να σταματήσει η αφαίμαξη και ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
 

Επίσης μέλη της Λαϊκής Ενότητας βρέθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης και μάλιστα προέβησαν σε σχετική ανακοίνωση την οποία θα δημοσιοποιήσουμε με την λήξη της 24ωρης απεργίας στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, δεδομένης της συμμετοχής του anagnostis.org σε αυτή.

Το δυσάρεστο αλλά και αναπόφευκτο της σημερινής μέρας ήταν η εκπληξη που ένιωσαν οι 2500 περίπου επιβάτες του κρουαζιεροπλίου MS Mysica όταν αντίκρισαν κλειστές πόρτες στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων τους στην πανελλαδική απεργία.