ΠολιτισμόςΑρχείο

Δωρεάν παιδική χορωδία στο Άργος

Εκκλησιαστικές χορωδίες, πανεπιστημιακές ή ακαδημαϊκές. Κολεγιακές, δημοτικές, κοινοτικές, επαγγελματικές χορωδίες, σχολικές χορωδίες, χορωδίες ορχήστρας, ραδιοφωνικές, όπερας ή θεάτρου. Χορωδίες νοηματικής γλώσσας.

Χορωδίες συμφωνικής μουσικής, προκλασικής, μπαρόκ, γκόσπελ, τζαζ.

Χορωδίες παραδοσιακής μουσικής, βυζαντινής μουσικής.

Σε μια χορωδία συντελούνται θαύματα. Οι παλμοί μας, οι αναπνοές μας, οι φωνές μας συντονίζονται για να ταξιδέψουμε στη χώρα της Μουσικής. Γνωρίζουμε αυτόν που τραγουδάει δίπλα μας, ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε μακρινές χώρες, άλλες εποχές, άλλους πολιτισμούς.

Με το μαγικό ραβδί του μαέστρου το φυσικό μουσικό όργανο που διαθέτουμε -η φωνή- γίνεται γέφυρα προς την Τέχνη και τον Κόσμο.

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους περιμένει όλα τα παιδιά του Δήμου κάθε Σάββατο πρωϊ στις 10.30 για να ταξιδέψουν με μουσικές γοητευτικές και να ονειρευτούν… Οδηγός σε αυτό ταξίδι ο σπουδαίος μαέστρος Βαλέρι Ορέσκιν.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τηλ. επικ.: 2751025095, καθημερινά 13.00 – 20.00.

 

Ποιός είναι ο Valery Oreshkin:

Σπούδασε διεύθυνση χορωδίας στη Χορωδιακή Σχολή Σβέσνικοφ της Μόσχας και στη συνέχεια στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Συνέχιζε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον διακεκριμένο γερμανό αρχιμουσικό Helmuth Rilling (ορατόριο, καντάτα) και με τον συνθέτη και  αρχιμουσικό Θόδωρο Αντωνίου (σύγχρονη μουσική).

Τον Νοέμβριο του 1994 ίδρυσε στην Αθήνα το Φωνητικό Σύνολο «Εμμέλεια» με το οποίο έκανε μεγάλο αριθμό συναυλιών με έργα προκλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Από τον Οκτώβριο 1995 μέχρι τον Μάιο 2013 είναι μαέστρος Χορωδίας και Ορχήστρας Εγχόρδων (από το 2001) και Καθηγητής Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Από το 1999 έως τώρα είναι μαέστρος Παιδικής Χορωδίας της Σχολής Μωραΐτη.

Από τον Οκτώβριο 2006 μέχρι τον Μάιο 2008 είναι Assistant Conductor στο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και διευθύνει μπαλέτα “Giselle”, “Solitaire”, “Les Sylphides”, “The Moor’s Pavane” .

Τον Μάρτιο – Ιούνιο 2013 (μέχρι το κλείσιμο) ήταν μαέστρος της Χορωδίας της ΕΡΤ

2005-2007 είναι μαέστρος της Νεανικής Χορωδίας Δήμου Κηφισιάς.

2010-2012 είναι μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Polyphonica.

Παράλληλα συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και με άλλους  πολιτιστικούς φορείς. Έχει αναλάβει διδασκαλία χορωδίας για τις παγκόσμιες πρεμιέρες της όπερας του Θ.Αντωνίου «Βάκχες» (Ηρώδειο, Αύγουστος 1995), της όπερας του Β.Τολε «Ευμενίδες» (Ηρώδειο, Οκτώβριος 2005), και άλλων έργων ελλήνων κυρίως συνθετών. Το Σεπτέμβριο του 2008 διηύθυνε την τελική συναυλία  του 4ου Διεθνής Διαγωνισμού Πιάνου στην Σαντορίνη. Με το φωνητικό σύνολο «Εμμέλεια» και ορχήστρα δωματίου έχει παρουσιάσει καντάτες Bach, Vivaldi, Pergolesi, Scarlatti κ.α.

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες όπως Peter Stein (“Penthesilea του H. von Kleist, Επίδαυρος, Ιούνιος 2002), Georg Rootering (όπερα «Βάκχες» του Θ. Αντωνίου, Ηρώδειο, Αύγουστος 1995), John Fulljames (“Gianni Schicchi του G.Puccini, Ε.Λ.Σ., Νοέμβριος 2007), Mariame Clément (“Le Comte Ory του G.Rossini, Ε.Λ.Σ., Φεβρουάριος 2008), Παναγής Παγουλάτος (“Dido & Aeneas του H.Pursell, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Μάιος 2002) και άλλους.

Τα σύνολα υπό την διεύθυνση του Βαλέρι Ορέσκιν έχουν εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, όπως Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΕΛΣ, Ηρώδειο, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, Θέατρο Λυκαβηττού, Θέατρο Ακροπόλ, Ινστιτούτο Γκαίτε, Έλληνο-Αμερικάνικη Ένωση, Παλλάς, Παρνασσός, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Γερμανική Εκκλησία και άλλα.