ΡεπορτάζΑρχείο

Τζούφια η μελέτη για το λιμάνι. Επιβεβαιώνει τον “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” ο Δρίτσας

Με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό δημοσίευμα του έντυπου ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στην ακύρωση της σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και εργολάβου για το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου.

Το αρμόδιο Υπουργείο, με έγγραφό του επισημαίνει ότι η μελέτη στην οποία στηρίχτηκε το έργο δεν ήταν σωστή, πράγμα που επισημάνθηκε από το αποκλειστικό δημοσίευμα της Πέμπτης 12/11/2015. Συγκεκριμένα σε έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ρητά:

 

  • «Μεγάλη επιφάνεια της λιμενολεκάνης και του διαύλου που επρόκειτο να εκτελεστούν εργασίες εκβάθυνσης ήταν βραχώδεις, γεγονός που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη».

 

Επίσης δύο σημαντικά, αν και γνωστά σημεία του εγγράφου που επισημαίνουμε είναι τα εξής:

Α) Το έργο της περίφραξης και της τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχει περαιωθεί

Β) Η κατασκευή της Μαρίνας έχει ενταχθεί στον κατάλογο των προτεινόμενων Συμπράξεων και έχει εγκριθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

 

Το έγγραφο που αποτελεί απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα σε ερώτηση του βουλευτή Γ. Μανιάτη ακολουθεί:

 

 

Διαβάστε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη

στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: