ΚοινωνίαΑρχείο

Το dress code των πολιτικών που …ντύθηκαν διαδηλωτές

Απαγορευμένη δια …ροπάλου ήταν η γραβάτα στο dress code των πολιτικών που μετατράπηκαν για λίγο σε διαδηλωτές, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις στην ύστατη προσπάθεια να μην βάλει λουκέτο το ήδη υποβαθμισμένο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Συμμετέχοντας σε μια πρωτόγνωρη για αυτούς εκδήλωση (αφού λόγω του ρόλου τους έχουν συνηθίσει να στέκονται στην απέναντι πλευρά), έμοιαζαν να είναι έξω από τα νερά τους, και μάλιστα αρκετοί από αυτούς πρέπει να προβληματίστηκαν σχετικά με το τι θα φορέσουν το πρωί της Δευτέρας.

Έτσι προτίμησαν ακόμα και αυτοί που δεν είναι κυβερνητικοί να προσαρμοστούν στον ενδυματολογικό κώδικα που πλασάρει και έχει κάνει μόδα η ίδια η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. Οι άντρες απέβαλαν την γραβάτα και οι γυναίκες τα προκλητικά συνολάκια, επιχειρώντας έτσι να έρθουν ενδυματολογικά πιο κοντά στους συνδικαλιστές, αλλά και στον απλό κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στη διαδήλωση διεκδικώντας το αυτονόητο: Υγεία για όλους.

 

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά

ρεποστάζ

για το νοσοκομείο

Ναυπλίου

ΕΔΩ

 

Οι αιρετοί και οι πολιτικοί -παρόλα αυτά- δεν κατάφεραν να μην ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους και φαίνονταν σαν τη μύγα μεσ΄ το γάλα, αφού δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα ακριβά κοστούμια που πάντως απλοποιήθηκαν, εν μέρει, μόνο ως προς τα αξεσουάρ τους.

Οι νέες στυλιστικές επιλογές που είδαμε στη συγκέντρωση φαίνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Ο Γιάννης Ανδριανός με ανάκατα μαλλιά και με ξεκούμπωτο το ριγέ πουκάμισο δεν άφησε το σακάκι του κοστουμιού, που συνηθίζει να φορά ώστε να αρμόζει στο κύρος ενός βουλευτή.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος που πρόσφατα φόρεσε κοστούμι βγάζοντας τις φόρμες που φορούσε ως γυμναστής καμουφλάρισε το πουκάμισο με ένα ελαφρύ πουλόβερ, αλλά πάνω από αυτό δεν παρέλειψε το σακάκι και μάλιστα κουμπωμένο.

Ο Γιάννης Μανιάτης απλά έβγαλε την γραβάτα του, αφού το ροζέ πουκάμισο που φορούσε αποτελεί μέρος της επίσημης και κολαριστής ενδυμασίας που έμαθε να χρησιμοποιεί όταν ήταν υπουργός.

Πιο χύμα από τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά και αυτός με σακάκι από κοστούμι, εμφανίστηκε και ο έτερος βουλευτής Γιάννης Γκιόλας.

Ο Ραφαήλ Μπαρού πιο έμπειρος από διαδηλώσεις, αφού εκτός από αντιδήμαρχος είναι χρόνια συνδικαλιστής ντύθηκε πιο σπορτίβ με καρό πουκάμισο, δερμάτινο σακάκι και μαύρο γυαλί. Ατσαλάκωτος, αλλά χωρίς γραβάτα εμφανίστηκε και ο λάτρης του καλού ντυσίματος Χρήστος Γραμματικόπουλος. Απλό ήταν το ντύσιμο της Μαργαρίτας Καραμολέγκου με σπορτίβ παπούτσι,  αφού μάλλον γνώριζε πριν ξεκινήσει από το σπίτι της ότι θα συνοδεύσει τον δήμαρχο με τα πόδια από το δημαρχείο μέχρι το νοσοκομείο.

 

Ο Βασίλης Σιδέρης αρκέστηκε σε ένα σακάκι πάνω από τζιν παντελόνι με εμφανές  το σηματάκι της φίρμας στο πουκάμισο, το οποίο όμως δεν αποτελεί μέρος κοστουμιού. Με τζιν παντελόνι, πουκάμισο και σακάκι εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος. Ο αντιπεριφεριάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος δεν ξέφυγε από την επιλογή των συναδέρφων του να φορέσει σακάκι από κοστούμι, όμως απέφυγε και το πουκάμισο επιλέγοντας να φορέσει μια μωβ μπλούζα, φέροντας περισσότερο προς τις στυλιστικές επιλογές των συνδικαλιστών.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εμφάνιση των συνδικαλιστών, με ενδυματολογικές επιλογές πιο ταιριαστές σε διαδηλώσεις.